Japan, japanse vlag
Stablecoin

Circle overweegt de lancering van een stablecoin in Japan

Circle CEO Jeremy Allaire deelt dat zijn bedrijf geïnteresseerd is in samenwerkingen in Japan, gegeven het feit dat er nieuwe regels voor stablecoins van kracht zijn in het land.

Circle is binnen de stablecoin-wereld bekend voor zijn USD Coin (USDC), een stablecoin met een market cap van 27,68 miljard dollar. In een interview met CoinDesk deelt Allaire dat Japan een gigantisch grote markt kan worden in een toekomst waarin stablecoins een grotere rol vertegenwoordigen in de internationale handel en valutatransacties.

Duidelijk framework

De nieuwe stablecoin-wet in Japan maakt het één van de eerste landen die met een duidelijk framework komt voor het gebruiken van buitenlandse stablecoins. Allaire noemt dat “het belangrijkste” wat de overheid en de Financial Services Agency (van Japan) ooit hebben gedaan.

Circle is volgens Allaire meer dan geïnteresseerd in samenwerkingen in Japan, waar hij afgelopen maand nog op bezoek was.

In de herziene Payment Services Act van Japan certificeert het stablecoins die gedekt zijn door een wettig betaalmiddel als een “elektronische betaalmethode” en staat het de uitgifte hiervan toe.

Volgens de nieuwe regels moeten stablecoins gekoppeld zijn aan de yen of een ander wettig betaalmiddel en moeten tokenhouders de garantie krijgen dat ze hun stablecoins kunnen omwisselen voor het wettig betaalmiddel in kwestie. Verder kunnen enkel partijen met een licentie stablecoins uitgeven.

Stablecoins in Japan

Dankzij de nieuwe wetgeving in Japan lijkt het een kwestie van tijd voordat enkele grote partijen in de markt springen en stablecoins uitbrengen. Onder andere de Mitsubishi UFJ Trust and Banking Corporation kondigde al een plan aan om een eigen stablecoin-platform genaamd Progmat te lanceren.

Nu lijkt dus ook Circle in de markt om iets te proberen in Japan. Dit is het stukje rechtszekerheid waar partijen in de Verenigde Staten ook al zo lang om vragen.

In de Verenigde Staten staat de industrie de laatste tijd behoorlijk onder druk door de Securities and Exchange Commission (SEC), die regelmatig hard uithaalt naar crypto-bedrijven.

Wat dat betreft is het goed om te zien dat er nog grote economieën zijn die het over een andere boeg gooien en op deze manier nog vertrouwen tonen in de industrie, die de afgelopen jaren geplaagd is door een hoop ellende.

Stablecoin nieuws

Dreigt Tether zijn koppositie in de stablecoin-markt te verliezen aan USDC?
Tether Holdings boekt recordnettowinst en verhoogt vermogen aanzienlijk
USDC van Circle overtreft Tether’s USD in aantal transacties
Meer nieuws

Meest gelezen

JPMorgan slaat alarm: Grote zorgen over toekomst cryptomarkt
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
Experts bezorgd na verlies van Ripple in rechtszaak tegen SEC