Cisco wint patent die 5G-netwerken beveiligt met blockchain

Cisco, de netwerkapparatuur reus, heeft een patent gewonnen. Dit patent beschrijft de manier waarop blockchain kan worden ingezet om gegevens in 5G-telecommunicatienetwerken te beveiligen.


Blockchain Platform Integreren

Afgelopen jaar (juni 2018) diende Cisco al een patent in voor een blockchain-platform die kan worden geïntegreerd in draadloze netwerken, zoals de nieuwe 5G-netwerken waar onder andere smartphones gebruik van gaan maken. Met dit nieuwe netwerk wordt het huidige 4G-netwerk langzaam vervangen, alhoewel dit nog meerdere jaren in beslag zal gaan nemen.

Het blockchain-platform dat in het patent wordt beschreven is gericht op het beheren van gegevenssessies tussen een gebruiker van bijvoorbeeld een smartphone en een virtueel netwerk.

Dit houdt dus in deze technologie een deel van de gegevensuitwisseling tussen een netwerk en een verbonden apparaat kan beheren via de blockchain-interface, met alle voordelen dat dit met zich meebrengt.


Onderzoek Doen Naar Blockchain & Internet of Things (IoT)

Wereldwijd is er een lange lijst van informatietechnologiebedrijven die de integratie van (nieuwe) blockchain-technologieën en Internet of Things (IoT) onderzoekt. Het doel hiervan zijn de technologieën verder ontwikkelen en use cases voor deze technologieën vinden en/of creëren.

Naast dit patent, heeft Cisco in maart 2018 een patent ingediend die de blockchain-technologie wou gebruiken om een veiligere omgeving voor groepchats in een netwerk zou creëren. Het is nog niet duidelijk of deze technologie daadwerkelijk gebruikt zal gaan worden.


IBM & Blockchain

Onlangs heeft IBM een patent ingediend die een systeem beschrijft waar blockchain gebruikt wordt om pakketdiefstal via drones te bestrijden. Door slim gebruik te maken van een aantal onderdelen, zoals een IoT-hoogtemeter, weet het systeem wat hier beschreven wordt of het pakket via een drone wordt gestolen. Vervolgens gaat er een alarm af bij het slachtoffer. Wil jij hier meer over weten? Lees dan dit artikel!


Bitvavo Actie! €1000 Gratis Handelen

Bitvavo exchange

Maak een account aan via Newsbit op Bitvavo en betaal over de eerste €1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is in Nederland de goedkoopste en enige officiële cryptocurrency exchange.

 

knop_account-aanmaken