IBM komt met blockchain-patent voor bestrijden van pakketdiefstal door drone

Naar verluidt heeft IBM een patent aangevraagd voor een systeem dat gebruik maakt van de blockchain-technologie, om op deze manier pakketdiefstal met drones te voorkomen.


Hoe werkt het systeem?

De aanvraag maakt het duidelijk dat IBM de drone-hoogte zal volgen met behulp van een Internet of Things (IoT)-hoogtemeter. Alle gegevens die het systeem vaststeld zullen continu worden geüpload naar een speciaal beveiligd blockchain-platform.

Het gebruik van drones om pakketten te stelen lijkt steeds vaker voor te komen. Het lijken perfecte apparaten voor pakket-dieven. Nu is IBM van plan om ieder pakket uit te rusten met een hoogtesensor. Deze hoogtesensor wordt vervolgens ingesteld om alarm te slaan als een significant hoogteverschil wordt gemeten. Zodra dit alarm geactiveerd is, zal het een GPS-signaal versturen, een soort SOS functie.

Volgens IBM zijn de vaak onbewaakte leveringen een kwetsbaarheid voor dit soort diefstallen. Met dit systeem, komt er toch nog een soort van beveiliging.


IBM en blockchainveiligheid

Eerder diende IBM al een ander patent in, dat nu gerelateerd blijkt te zijn aan dit systeem. Zo diende ze toen al een blockchain patent in dat zal worden gebruikt om privacy en beveiligingsproblemen met betrekking tot onbemande luchtvaartuigen (drones) aan te pakken.

Dit patent gaf aan dat blockchain effectieve technieken zou kunnen bieden voor het beheer van gegevens met betrekking tot onder andere drones. Dit nieuwe systeem dat nu is ingediend lijkt een goede aanvulling op dit oudere patent te zijn.

Het is nog niet zeker of, en zo ja wanneer het systeem officieel wordt gelanceerd.


Bitvavo Actie! €1000 Gratis Handelen

Bitvavo exchange

Maak een account aan via Newsbit op Bitvavo en betaal over de eerste €1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is in Nederland de goedkoopste en enige officiële cryptocurrency exchange.

 

knop_account-aanmaken