Bitcoin

Citi bank: Bitcoin heeft enorm potentieel, maar er zijn risico’s

Volgens de investeringsbank ‘Citi’ heeft Bitcoin twee opties voor zijn toekomst: reguliere adoptie of speculatieve implosie.


Bitcoin is de poolster van de digitale ruimte

De investeringsbank genaamd Citi heeft een rapport uitgebracht over de huidige en mogelijke toekomstige status van Bitcoin, waarin de cryptocurrency wordt beschreven als de “Poolster” van innovatie. In het rapport wordt geschreven dat Bitcoin een groot potentieel heeft en dat veel grote bedrijven willen investeren in de cryptomunt. Hierdoor beweegt Bitcoin zich razendsnel richting de mainstream.

Het rapport suggereert ook dat Bitcoin een belangrijke valuta kan zijn voor toekomstige internationale handel. Het rapport wijst op het wereldwijde bereik van de cryptocurrency, het grenzeloze ontwerp en het gebrek aan blootstelling aan vreemde valuta als belangrijkste kenmerken die dit fenomeen zouden kunnen aandrijven.

“Bitcoin wordt de Poolster van de digitale activa-ruimte. De digitale valuta wordt gezien als een kompas voor de evolutie van het bredere ecosysteem,” aldus het rapport.


Het grootste risico voor de Bitcoin

Ondanks enkele de optimistische beoordelingen van de toekomst van Bitcoin, behandelt het rapport ook een aantal grote obstakels die Bitcoin kan tegenkomen.

Een van deze obstakels is het risico dat andere cryptocurrencies Bitcoin inhalen en verdringen. Ter ondersteuning van deze visie wijst het rapport op het feit dat de marktkapitalisatie van de Bitcoin in 2020 met 270% is gestegen, maar dat de marktkapitalisatie van altcoins in dezelfde periode met 375% is gestegen. Dit betekent dat de dominantie van de Bitcoin afneemt. In 2019 bedroeg de marktdominantie van Bitcoin 69%, maar in 2020 daalde het tot 62%.

Bitcoin kan ook het slachtoffer worden van het feit dat het eind van het coronavirus in zicht is. Het rapport suggereert dat één van de redenen waarom institutionele beleggers Bitcoin kopen, is omdat ze ervan overtuigd zijn dat het een afdekking is tegen inflatie en valutadevaluatie.

De bezorgdheid over de inflatie is toegenomen tijdens de COVID-19-pandemie, maar de grootste economie ter wereld vertoont tekenen van herstel. China vertoonde in 2020 een positieve economische groei, ondanks het feit dat het het COVID-19-epicentrum was. Het rapport stelt daarom dat de interesse in Bitcoin minder kan worden naarmate de traditionele markten weer volledig open gaan.

Bitcoin nieuws

Crypto analist: Bitcoin koers van $111.000 is mogelijk
Amerikaanse crypto-aandelen schieten omhoog na Bitcoin halving
Bitcoin ‘niet langer goedkoop’ – Fidelity stelt verwachtingen bij
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?
Crypto-analist voorspelt: Ripple (XRP) mogelijk naar $5,85