Blockchain Nieuws

Blockchain Nieuws

Citigroup deelt de gevaren van door crypto gedekte hypotheken en de voordelen van eigendom in de Metaverse

De grote Amerikaanse zakenbank Citigroup heeft onderzoek gedeeld over door crypto gedekte hypotheken en digitaal vastgoed in de Metaverse.

In een onderzoek met de titel “Home of the Future: PropTech – Towards a Frictionless Housing Market?” schrijft Citigroup dat crypto, blockchain en eigendom in de Metaverse de potentie hebben om de traditionele vastgoedmarkt te transformeren.

Door crypto gedekte hypotheken

Citigroup geeft aan dat hypotheken die verbonden zijn aan crypto het mogelijk maakt voor investeerders om van hun koerswinst te profiteren zonder daar vermogensbelasting over te betalen. Dat is overigens vooral van toepassing op de Amerikaanse markt en belastingregels. Maar ondanks dat voordeel ziet Citigroup ook bepaalde risico’s die met name te maken hebben met de volatiliteit van de markt.

Hoewel de standaard hypotheken die gekoppeld zijn aan fiatgeld bepaalde regels hebben indien het even tegenzit in de markt, gaat dat niet op voor crypto. Mensen met een crypto-hypotheek kunnen gedwongen worden significant bij te leggen als we in een zware bearmarkt terechtkomen. Iets wat gezien de geschiedenis van crypto niet volledig is uit te sluiten. Ook op dit moment gaan we door een lange donkere tunnel waar maar geen einde aan lijkt te komen.

“Als de waarde van de cryptocurrency in kwestie daalt, dan kan de geldlener geconfronteerd worden met margin calls en uiteindelijk zijn cryptovermogen geliquideerd zien worden”, aldus Citigroup in het onderzoek. Het toevoegen van cryptocurrency aan een lening verhoogt volgens Citigroup het risico van de lening in kwestie.

Digitaal vastgoed in de Metaverse

Behalve de uitspraken over door crypto gedekte hypotheken, schrijft Citigroup in het onderzoek ook over de Metaverse. In het stuk zoomt Citigroup met name in op The Sandbox, waar particulieren en bedrijven hun digitale vastgoed vooral beschouwen als een investering, vergelijkbaar met vastgoed in de echte wereld. De koersen voor een stuk land lagen in januari 2021 nog op ongeveer 100 dollar, terwijl je een jaar later voor sommige stukken 200.000 dollar moest betalen.

“Gegeven de fase waarin deze projecten zitten hebben veel kopers van digitaal land waarschijnlijk geen concreet plan met hun digitale eigendom en speculeren ze simpelweg op de groei van het platform en daarmee een toename van de waarde van hun investering”, aldus Citibank over virtueel land in The Sandbox. Citigroup lijkt nog niet volledig overtuigd van crypto en de Metaverse, maar dat ze er een heel onderzoek aan wijden is zeker veelbelovend.

Blockchain nieuws

Voyager Digital van plan om 11 augustus de mogelijkheid tot opnames te hervatten Voyager Digital van plan om 11 augustus de mogelijkheid tot opnames te hervatten
Playstudios lanceert Blockchain Gaming Divisie en Web3 Fund Playstudios lanceert Blockchain Gaming Divisie en Web3 Fund
Japan krijgt na 4 jaar weer een Crypto-ATM Japan krijgt na 4 jaar weer een Crypto-ATM
Meer nieuws

Meest gelezen

Is er een nieuwe Crypto bull markt in de maak? Is er een nieuwe Crypto bull markt in de maak?
Is er een recessie op komst in Amerika? Is er een recessie op komst in Amerika?
Binance voegt Shiba Inu toe aan zijn Crypto kaart Binance voegt Shiba Inu toe aan zijn Crypto kaart
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten