Nieuws, Trending

Cloudfare lanceert gedecentraliseerde gateway voor het web

Cloudfare, de online internetbeveiliger, heeft een nieuw product geïntroduceerd waarbij gebruikers op een gemakkelijke manier toegang krijgen tot het InterPlanetary File System (IPFS). Dit is het nieuwe gedecentraliseerde opslagprotocol van het bedrijf. 

Crypto Week

Dit maakte het bedrijf bekend in een online verschenen blog genaamd ‘Welcome to Crypto Week.’ In deze blog maakte het bedrijf bekend dat het nieuwe technologie ondersteund die gebruik maakt van cryptografie om het internet te verbeteren. De eerste applicatie om het internet te verbeteren is dan ook een portal waarmee je gemakkelijk toegang kunt krijgen tot IPFS waar vervolgens websites op kunnen worden gebouwd.

Peer-to-Peer

Het blijft echter niet bij dit eenmalige bericht. In een ander, tweede bericht, geeft het bedrijf een uitleg over het peer-to-peer netwerk van IPFS. Hierin vertellen ze hoe dit een aantal oplossingen biedt voor gebruikers die proberen om toegang te krijgen tot een specifieke website of online bestand. Een groot voordeel van het peer-to-peer-karakter is dat de inhoud toegankelijk zal zijn, zelfs als er een knooppunt uitvalt. Dit is uniek omdat normaliter met slechts één enkele serverfout een website op het bestaande internet uit de lucht kan halen. Een ander groot voordeel draait om het feit dat gebruikers hun gegevens kunnen opvragen met behulp van zogenoemde hash-waarden, in plaats van IP-adressen.

HTTPS

Om het voor de gebruikers mogelijk te maken om toegang te krijgen tot de opgeslagen gegevens via de IPFS methode biedt Cloudfare nu een gateway. Deze biedt content met behulp van de Hyper Text Transfer Protocol Secure (HTTPS), dit is het protocol wat normaliter wordt gebruikt om gegevens op een veilige manier over te zetten.