Bitcoin

CME: Bitcoin Options zullen in januari gelanceerd worden

De CME Group heeft aangekondigd dat het de opties op haar Bitcoin futures contracten in januari zal lanceren.


13 januari 2020 gaat BTC opties live

In een bericht op de website liet de in Chicago gevestigde exchange weten dat, zolang het een ‘go’ krijgt van de toezichthouders, de BTC opties live zullen gaan in 13 januari 2020.

Eind september publiceerde het bedrijf al de details van het nieuwe product. Hierin lieten ze weten dat elk contract gebaseerd zal zijn op één Bitcoin futurescontract (bestaande uit 5 BTC). CME schreef toen dat de lancering van de Bitcoin options is bedoeld om haar klanten te voorzien van nieuwe hulpmiddelen voor precisie hedgetrading. In de aankondiging van vandaag zegt Tim McCourt het volgende:

“Sinds de lancering van onze Bitcoin-futures bijna twee jaar geleden, hebben klanten een groeiende interesse getoond in opties als een andere manier om in deze markt te handelen en de prijsrisico’s af te dekken. We hebben nauw samengewerkt met klanten en de industrie om hier bij CME Group een robuuste en steeds liquide onderliggende futuresmarkt te creëren. We geloven dat Bitcoin-opties onze klanten nu meer precisie en flexibiliteit zullen bieden om hun risico te beheren. “


CME Group deelt volume 2019

De CME Group heeft een aantal gegevens gedeeld over de Bitcoin futurescontracten. De gegevens die gedeeld zijn laten zien dat er tot nu toe een gemiddeld dagelijks volume van meer dan 6.500 contracten heeft gezien in 2019. Dit komt neer op ongeveer 32.500 Bitcoins. Er zijn op dit moment meer dan 3.500 aparte accounts geregistreerd voor het verhandelen van de producten. Ongeveer de helft van het handelsvolume komt vanuit Amerika.


[Tijdelijk aanbod]: Gratis 1000 euro handelen

ACTIE: Maak een Bitvavo Account aan via Newsbit en betaal de eerste 1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is veruit de goedkoopste Nederlandse exchange. (Klik op de onderstaande knop)

 

Bitcoin nieuws

Crypto analist: Bitcoin koers van $111.000 is mogelijk
Amerikaanse crypto-aandelen schieten omhoog na Bitcoin halving
Bitcoin ‘niet langer goedkoop’ – Fidelity stelt verwachtingen bij
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?
Crypto-analist voorspelt: Ripple (XRP) mogelijk naar $5,85