rechtszaak, rechter
Regulatie

Coin Center klaagt Amerikaanse overheid aan voor Tornado Cash verbod

De crypto non-profitorganisatie Coin Corner heeft de Amerikaanse overheid aangeklaagd voor het onrechtmatig verbieden van Tornado Cash. Voor de mensen die dat niet weten, Tornado Cash is een privacy-applicatie op de Ethereum blockchain, waarmee het mogelijk is om je sporen op Ethereum uit te wissen.

Coin Corner maakt woorden waar

Met het aanklagen van de Amerikaanse overheid maakt Coin Corner zijn woorden waar. Kort na het Amerikaanse verbod op Tornado Cash beloofde de organisatie namelijk al dat ze het hier niet bij zouden laten zitten. Nu resulteert dat definitief in een rechtszaak tegen de Amerikaanse overheid, die weleens heel belangrijk kan worden voor het recht op privacy in het digitale tijdperk.

In principe is Tornado Cash niets meer dan een stuk gereedschap, een stuk gereedschap waarmee jij jouw sporen in de digitale wereld kunt uitwissen. Als jij heel erg gesteld bent op je privacy en niet wil dat mensen er überhaupt achter kunnen komen dat jij Ethereum bezit, dan zijn dergelijke tools handig. Je hoeft niet per definitie crimineel te zijn om een applicatie als Tornado Cash te gebruiken.

Noord-Koreanen gebruiken Tornado Cash

De Amerikaanse overheidsorganisatie die verantwoordelijk is voor het verbod noemde onder andere het gebruik van het Noord-Koreaanse Lazarus als reden voor het verbieden van Tornado Cash. Lazarus Group is de hackersgroep die verantwoordelijk is voor het hacken van verschillende DeFi-platformen. Volgens Coin Corner vechten zij met de rechtszaak niet alleen voor applicaties als Tornado Cash, maar in theorie voor hele protocollen als Ethereum en Bitcoin.

“We vechten niet alleen voor privacy, maar als dit precedent overeind blijft, dan zou de OFAC zonder problemen ook hele protocollen als Bitcoin of Ethereum op de sanctielijst kunnen zetten en deze verbieden zonder publiek proces”, aldus Coin Corner directeur Jerry Brito in een tweet van vanmorgen. “Dit kunnen we niet zomaar laten lopen”, zo sluit hij af.

Regulatie nieuws

SEC eist miljarden van Terraform Labs en Do Kwon na fraudezaak
Ripple gaat in beroep en wil $10 miljoen boete betalen aan de SEC
Crypto.com stelt lancering in Zuid-Korea uit na toezichtsproblemen
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’