Exchange Nieuws

Exchange Nieuws

Coinbase aandeel in de lift na rally van Bitcoin en Ethereum

Met de koers van Bitcoin en Ethereum zitten ook de aandelen van enkele beursgenoteerde cryptobedrijven in de lift. Marathon Digital mocht bijvoorbeeld een plus van 22 procent opschrijven, terwijl Coinbase een sprong van 9 procent maakte. Ook MicroStrategy zag de aandelen van het bedrijf met 6 procent stijgen.

Crypto-aandelen massaal in het groen

Het was gisteren een groene cijferzee op de markt voor crypto-aandelen. De grote winnaar lijkt Marathon Digital Holdings, dat hun aandeel dus met 22 procent zag groeien. Op zich is dat niet gek, aangezien Marathon de grootste Bitcoin-reserves van alle miners heeft. Overigens deed hun concurrentie het ook goed. Bit Digital pakte 5 procent en Riot Blockchain won 12 procent.

Het MicroStrategy van Michael Saylor had ook eindelijk weer wat te vieren. Hoewel de gemiddelde inkoopprijs van de Bitcoin van MicroStrategy nog altijd op 30.664 dollar ligt, ging het aandeel gisteren met 6 procent de lucht in. Voordat de boel daar weer op orde is, moet de Bitcoin koers eerst weer over die 30.664 dollar heen. Als het aan Michael Saylor ligt is dat echter een kwestie van tijd.

Ook het grote Coinbase pakte gisteren een mooie koerswinst van 9 procent, waarmee het aandeel uitkwam op 59 dollar. Ondanks dat Coinbase eerder deze week bekendmaakte vanwege de bearmarkt te stoppen met het affiliate-programma. De grote omzetdrijver op het handelsplatform de afgelopen 24 uur was Ethereum, dat verantwoordelijk was voor 30 procent van het volume op de beurs.

Kan de feestverlichting aan?

De grote vraag is natuurlijk of de bearmarkt voorbij is. Hoewel wij enorm uitkijken naar een nieuwe bullmarkt, lijkt het op dit moment nog te vroeg om te zeggen dat de bearmarkt voorbij is. We hebben de afgelopen maanden vaker oplevingen als die van de afgelopen uren meegemaakt. Al lijkt het erop dat het optimisme rondom The Merge voor Ethereum wel degelijk voor het momentum zorgt dat nodig is om de markt uit het slop te trekken.

Als we naar de macro-economische omstandigheden kijken, dan is er nog weinig reden tot feest. De Amerikaanse inflatie staat met 9,1 procent op het hoogste punt in meer dan 40 jaar tijd en het lijkt erop dat de Federal Reserve agressief blijft reageren. Het enige wat ze zou kunnen stoppen is een recessie. We hebben meer nodig om te kunnen zeggen dat de bearmarkt voorbij is, maar dit is een goede eerste stap in de juiste richting.

Exchange nieuws

Cathie Wood verkoopt Coinbase aandelen vanwege SEC-waarschuwing Cathie Wood verkoopt Coinbase aandelen vanwege SEC-waarschuwing
Crypto.com breidt in Zuid-Korea uit Crypto.com breidt in Zuid-Korea uit
CEO Binance beschuldigt CEO WazirX van het spelen van misleidende woordspellen CEO Binance beschuldigt CEO WazirX van het spelen van misleidende woordspellen
Meer nieuws

Meest gelezen

Is er een nieuwe Crypto bull markt in de maak? Is er een nieuwe Crypto bull markt in de maak?
Is er een recessie op komst in Amerika? Is er een recessie op komst in Amerika?
Binance voegt Shiba Inu toe aan zijn Crypto kaart Binance voegt Shiba Inu toe aan zijn Crypto kaart
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten