Bitcoin

Coinbase: Bitcoin is superieur aan goud

In een rapport van Coinbase wordt gesteld dat de pandemie de voordelen van Bitcoin ten opzichte van goud benadrukt.


Bitcoin is wereldwijd toegankelijk

In het rapport wordt geschreven dat Bitcoin (BTC) een duidelijk voordeel biedt ten opzichte van goud. Eén van de belangrijkste voordelen van de Bitocin is, volgens het rapport, dat het niet afhankelijk is van fysieke toeleveringsketens.

De auteurs van het rapport beweren dat ‘Bitcoin en goud fundamenteel vergelijkbaar zijn als schaarse en wereldwijd toegankelijke producten’. Coinbase beweert echter dat de schaarste van fysiek goud, door de coronavirus pandemie, de wereldwijde toegankelijkheid van Bitcoin heeft benadrukt.


Bitcoin biedt meer voordelen ten opzichte van goud

In het rapport, dat gepubliceerd werd op 2 mei, stelt Coinbase dus dat “Bitcoin niet afhankelijk is van kwetsbare fysieke toeleveringsketens en daardoor beter toegangkelijk is.”

Coinbase benadrukt de enorme prijsverschillen die de goudmarkten wereldwijd vertonen. Verstoringen in de toeleveringsketens resulteren namelijk in ongelijkmatige schaarste op de markten.

Het rapport stelt een ongelijkheid van ongeveer 4,5% vast in de goudprijs als de prijs in Londen en New York wordt vergeleken, zoals in onderstaande grafiek te zien is. Deze divergentie was het gevolg van een gebrek aan fysiek goud die worden gebruikt om de futurescontracten van Comex af te wikkelen.

Het rapport merkt op dat de Perth Mint in West-Australië onlangs de productie van gouden kilobars heeft verhoogd om het aanbodtekort op te vangen. Ze gaan ten minste 11.000 staven naar New York verschepen.


COVID-19 heeft een minimale impact op mining

Coinbase merkt op dat het kernprotocol van Bitcoin blijft werken zoals het is ontworpen. Twerwijl goudraffinaderijen en toeleveringsketens van het edelmetaal het lastig hebben, heeft de hash rate van Bitcoin de afgelopen weken all-time highs bereikt. Ook wordt er in het rapport geschreven dat “Bitcoin ongeveer net zo schaars zal zijn als goud”.

“Het nieuwe aanbod van Bitcoin is ~3,6% per jaar en zal op 12 mei snel dalen tot ~1,7%. Het is dan vergelijkbaar met de historische schaarste van goud. Nu goud delvers en raffinaderijen het lastig hebben, lijkt het wereldwijde mining ecosysteem van Bitcoin veerkrachtig. Dit baseren we op de hash-rate metingen van de afgelopen dagen.”

Coinbase merkt ook op dat de Bitcoin koers dit jaar met 20% is gestegen ten opzichte van goud dat met 10% is gestegen.

 

Bitcoin nieuws

Bitcoin vs. Goud: BTC koers van $640.000 in het verschiet?
Kiyosaki: Bitcoin van onschatbare waarde bij introductie van CBDC
BitGo CEO: ‘Bitcoin kan vervangen worden door iets beters’
Meer nieuws

Meest gelezen

Rich Dad Poor Dad auteur: ‘Haal je geld weg bij de banken’
Analist voorspelt: Ripple (XRP) zou in september 2024 kunnen stijgen tot $43
Waarom Woensdag een Cruciale Dag is voor de Bitcoin koers