Exchange Nieuws

Exchange Nieuws

Coinbase boekt recordomzet voor Q4, gebruikersaantallen stijgen ook

De populaire Amerikaanse cryptocurrency exchange Coinbase kwam afgelopen donderdag met de aankondiging dat het bedrijf het vorig kwartaal bijna $2,5 (€2,2) miljard omzet had gemaakt. Het maandelijkse actieve gebruikersbestand nam daarnaast ook nog toe tot circa 11,4 miljoen gebruikers.


Goed laatste kwartaal van het jaar

Het omzetcijfer was het hoogste ooit voor Coinbase. De omzet was ruim boven de schatting van $1,97 miljard die gemaakt werd. Het gebruikerscijfer maakte een recente daling ongedaan. Bij deze daling in het derde kwartaal zakte het gebruikersbestand van het bedrijf tot de 7,4 miljoen gebruikers.

Coinbase boekte vorig kwartaal een winst van $840 miljoen, het dubbele van het 1e kwartaal, maar minder dan het record van $1,6 miljard dat het in het tweede kwartaal van het vorig jaar werd verdiend.

De indrukwekkende cijfers kwamen ongetwijfeld door de recordhoge crypto prijzen in oktober en november. Destijds bereikte de Bticoin bijna de $70.000. Het is onwaarschijnlijk dat dit zich gaat herhalen gezien de bearmarkt die 2022 tot nu toe kenmerkte.

De aankondiging van de omzet op donderdag lijkt niet te hebben bijgedragen aan een stijging van de aandelenkoers van Coinbase. Deze heeft de afgelopen weken bijna zijn laagste punt ooit bereikt. De COIN aandelen daalden tot ongeveer $169. Dit is ver van het bedrag van $400 vandaan waar het vorig jaar kort op stond.

De Coinbase omzet toonden ook aan dat het aandeel van het handelsvolume van Ethereum, dat Bitcoin had overschaduwd, het afgelopen kwartaal was gedaald tot 16%. Ondertussen groeide het volume van andere munten, zoals Dogecoin, Shiba Inu enzovoort van 59% naar 68%.


Wil jij Crypto verhandelen op één van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


Toekomstige plannen

Ook opmerkelijk in de omzet van Coinbase is dat meer dan $200 miljoen van de omzet van het bedrijf afkomstig is van non-trading bronnen zoals staking en uitlenen. Hoewel dat nog steeds minder dan 10% van de totale omzet van Coinbase is, suggereert het dat het bedrijf eindelijk diversifieert. Velen denken dat Coinbase onder druk staat van commissievrije platforms zoals Robinhood.

In zijn brief aan aandeelhouders prees Coinbase de groei van Web3, DeFi en NFT’s. Dit geeft aan dat ze de verdere groei van het bedrijf en de algehele crypto industrie stimuleren. De brief bevatte een afbeelding die de snelle groei van zelfgehoste wallets en de NFT markt laat zien:

Coinbase gebruikte de aankondiging ook om een groot aantal nieuwe producten aan te prijzen die het de afgelopen maanden heeft onthuld. Voorbeelden van nieuwe producten zijn een belastingcentrum en een salariscentrum. Het bedrijf heeft plannen gemaakt om een NFT-marktplaats te lanceren met functies voor sociale media.

De executives van Coinbase zullen donderdag om 17.30 uur een inkomstenoproep houden, waar ze vragen beantwoorden die op een beleggersforum zijn geplaatst. De vragen kunnen gaan over onderwerpen als de dalende aandelenkoers of de plannen van Coinbase om de inkomsten te diversifiëren.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten