Exchange Nieuws, Solana Nieuws

Coinbase boekt recordwinst van $1,6 miljard in tweede kwartaal

De populaire cryptocurrency exchange Coinbase maakte dinsdag de winst voor het tweede kwartaal bekend en boekte een winst van iets meer dan $1,6 miljard. Dit was bijna het dubbele van wat het in het eerste kwartaal boekte. 


Coinbase overtreft verwachtingen

Het bedrijf maakte ook een omzet van $2,03 miljard bekend, wat hoger is dan de eerder gemaakte voorspellingen van analisten van circa $1,88 miljard. Het bedrijf rapporteerde ook een piek in gebruikersactiviteit. Ook merkte het op dat de detailhandel “maandelijkse transactiegebruikers (MTU’s) groeide tot 8,8 miljoen, een stijging van 44% ten opzichte van het eerste kwartaal van 2021”. Het totale aantal geverifieerde gebruikers was gestegen tot circa 68 miljoen, wereldwijd.

Coinbase heeft hierdoor misschien eindelijk een manier gevonden om zijn inkomstenstromen te diversifiëren. Het bedrijf meldde dat het meer dan $100 miljoen aan abonnementen en diensten binnenhaalde. Dit cijfer wordt echter nog steeds overschaduwd door de $1,9 miljard aan transactiekosten. Deze zijn ook nog steeds de belangrijkste bron van inkomsten voor Coinbase.

In een andere opmerkelijke mijlpaal overtrof het handelsvolume in Ethereum (ETH) voor het eerst op het platform Bitcoin (BTC). Hierbij was Ethereum goed voor 26% van het volume versus 24% voor Bitcoin:

In zijn tweede kwartaal-brief aan aandeelhouders prees Coinbase ook de groeiende verscheidenheid aan deelnemers aan de cryptomarkt. Het bedrijf merkte op dat het nu meer dan 9.000 institutionele klanten heeft. Ook wees het erop dat het veilinghuis van Sotheby’s in het laatste kwartaal zijn eerste transactie in crypto had afgewikkeld.

De aandelenkoers van Coinbase is de afgelopen weken gestegen en kwam dinsdagochtend boven de $280 uit. Dit is een duidelijke verbetering voor het aandeel, dat in juni slechts op $220 verhandelde. Toch is het nog steeds ver verwijderd is van de $342 die het ooit bereikte kort nadat het bedrijf naar de beurs ging. Dinsdag na sluitingstijd was het aandeel, dat onder het tickersymbool ‘COIN’ wordt verhandeld, met ongeveer 2% gestegen.


Verwachtingen voor derde kwartaal zijn lager

Hoewel de inkomsten van Coinbase de verwachtingen voor het kwartaal ver overtroffen, was dit grotendeels te wijten aan de ongekende volatiliteit van de cryptomarkten dit voorjaar. Het was een periode waarin Bitcoin een recordhoogte van meer dan $60.000 bereikte. Kortstondig erna daalde het echter tot de helft daarvan. Aangezien Coinbase het grootste deel van zijn geld verdient aan handelsvergoedingen, profiteerde het bedrijf van zowel de aanloop naar de bullmarkt als de daaropvolgende crash. Dit is iets wat waarschijnlijk niet meer zal gebeuren in het derde kwartaal, dat werd gekenmerkt door verminderde volatiliteit.

Coinbase erkende dat de volatiliteit de inkomsten voor het tweede kwartaal van 2021 gestimuleerd had. Ook waarschuwde het bedrijf dat het onwaarschijnlijk is dat het die prestatie zal repliceren. Het bedrijf zei hierover het volgende:

“Als gevolg hiervan denken we dat de MTU’s in de detailhandel en het totale handelsvolume in het derde kwartaal lager zullen zijn dan in het tweede kwartaal”

Andere opvallende aspecten uit de aandeelhoudersbrief is dat Coinbase “meer activa voor handel heeft toegevoegd dan we in heel 2020 hebben toegevoegd”. Het ondersteunt nu 83 activa voor handel en 142 voor bewaring, en dat bewaarinkomsten 35% vanaf het eerste kwartaal tot een totaal van $35 miljoen. Met bewaring wordt het opslaan van digitale activa namens grote klanten bedoeld. Dit laatste cijfer is opmerkelijk omdat de inkomsten uit bewaring niet onderhevig zijn aan volatiliteit en al enkele jaren een belangrijk strategisch doel van het bedrijf is.

Brian Armstrong, CEO van Coinbase, zal vandaag om 17.30 uur ET een inkomstenoproep houden. Hierop zal hij naar verwachting vragen beantwoorden over NFT’s, de blockchain Solana en andere vragen.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten