Exchange

Coinbase Card voegt XRP en 4 andere crypto’s toe

De Visa-betaalpas van Coinbase heeft vijf nieuwe cryptocurrencies toegevoegd in tien nieuwe landen. Dit kondigt het bedrijf aan in 2 tweets. De Coinbase Card ondersteund nu in totaal negen cryptocurrencies in 28 Europese landen.


Coinbase Card ondersteund 9 crypto’s

De vijf nieuwe cryptocurrencies die zijn toegevoegd bij de Coinbase Card zijn: Ripple (XRP), Stellar (XLM), Basic Attention Token (BAT), 0x (ZRX) en Augur (REP). Gebruikers kunnen nu dus betalen met deze cryptomunten.

De vijf nieuwe munten voegen zich bij de vier al eerder ondersteunde crypto’s. Dit zijn Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Bitcoin Cash (BCH) en Litecoin (LTC).


Betalen met Cryptocurrencies – Zo werkt het

Volgens het bericht is de Coinbase Card vanaf nu dus ook beschikbaar in de volgende landen: Kroatië, Bulgarije, IJsland, Hongarije, Liechenstein, Noorwegen, Polen, Roemenië en Zweden.

Eerder was de Coinbase Card al beschikbaar in de volgende 18 Europese landen: Oostenrijk, België, Cyprus, Estland, Finland, Frankrijk, Duitsland, Griekenland, Ierland, Italië, Letland, Litouwen, Luxemburg, Nederland, Portugal, Slowakije, Slovenië, Spanje en het Engeland.

Met de Coinbase Card kun je als gebruikes aankopen doen met digitale valuta die op je Coinbase account staan. Om de aankopen af te ronden, zet Coinbase de cryptomunten van de klanten om in fiatgeld.


Crypto betaalkaarten worden populairder

Cryptocurrency betaalkaarten worden steeds populairder. In juni 2019 heeft de Litecoin Foundation haar planning aangekondgid om een crypto betaalpas uit te geven in samenwerking met de Bibox exchange en blockchainbedrijf Ternio.

Betalingsbedrijf Crypterium vertelde, in juni 2019, dat het binnen één week meer dan 4000 betaalkaarten heeft verzonden.

Cryptocurrencies worden steeds meer mainstream en dat betekent dat de consument het ook moet kunnen besteden. Een betaalpas is hier de ideale optie voor.