Exchange Nieuws

Coinbase CEO Armstrong is meer bullish dan ooit, ondanks verlies van $430 miljoen

De internationale cryptobeurs Coinbase heeft in het eerste kwartaal van 2022 een netto-verlies van 430 miljoen dollar geleden. Ondanks dat gaf Brian Armstrong tijdens de publieke bespreking van de cijfers aan dat hij nooit meer bullish is geweest dan nu.

De omzet van Coinbase is in het eerste kwartaal met 27 procent gedaald naar 1,17 miljard dollar en het aantal actieve gebruikers is met 19 procent gedaald naar 9,2 miljoen. Het zijn pijnlijke cijfers voor Coinbase, maar dat heeft uiteraard ook te maken met de markt die het op dit moment zwaar heeft.

Aandelen Coinbase in vrije val

Gisteren verloren de aandelen van Coinbase tijdens de reguliere handel al 16 procent vanwege de algehele daling van de cryptomarkt. Na de publicatie van de kwartaalcijfers in de zogenaamde after-hours, de uren na het sluiten van de markt, viel de koers van 73 naar 61 dollar terug. De aandelen van Coinbase lijken wat dat betreft nog niet geland, want in november 2021 stonden ze nog op bijna 380 dollar.

Coinbase aandeel 1 jaar grafiek – Bron: Google Finance

Ondanks de bedroevende cijfers legt Armstrong uit waarom hij nog altijd optimistisch is over de toekomst van het bedrijf. “Er zijn zoveel klanten die hun weg naar ons platform winden dat we alle handen nodig hebben om de show draaiende te houden. De kwakkelende markt is wat dat betreft een welkome verandering zodat we ons kunnen focussen op de volgende laag van innovatie die ons zal helpen in de volgende cyclus”, aldus Armstrong tijdens het bespreken van de kwartaalcijfers.

Brian Armstrong bespreekt de ‘olifant in de kamer’

Armstrong geeft verder aan dat Coinbase gulzig is geweest op het moment dat de rest van de markt bang was. Daarbij doelt hij op het agressief aantrekken van talent en de focus op projecten en infrastructuur voor de toekomst waar Coinbase zich de afgelopen periode mee bezig heeft gehouden.

In een bespreking van de zogenaamde ‘olifant in de kamer’ noemt Armstrong de algehele staat van de cryptomarkt en traditionele financiële markten. Het macro-economische klimaat is op dit moment niet in het voordeel van mensen die in risicovolle zaken investeren en die onzekerheid zal niet op korte termijn verdwijnen.

Hierbij herinnerde Brian Armstrong de investeerders ook aan de prospectus die het bedrijf vorig jaar publiceerde. In deze prospectus bespreekt Coinbase hun doelen om de adoptie van crypto op de lange termijn te faciliteren en tevreden te zijn als het in die periode grofweg break-even draait. Momenteel draait het bedrijf echter nog stevige verliezen.

Exchange nieuws

Breaking: Binance legt handel stil vanwege storing
Binance-medewerkers zouden klanten in China helpen om KYC-controles te omzeilen
Coinbase gewaarschuwd door SEC
Meer nieuws

Meest gelezen

XRP koers van 589 dollar in aantocht?
Bitcoin koers van 1,5 miljoen dollar in aantocht?
Komende woensdag wordt cruciaal voor Bitcoin