Coinbase
Exchange

Coinbase CEO: “Musk’s Twitter aankoop is een winst voor de vrijheid van meningsuiting”

Brian Armstrong, de CEO van Coinbase, heeft Elon Musk geprezen voor de overname van Twitter. Armstrong is het eens dat het een gevaarlijke trend is dat er censuur is ontstaan op socialmediaplatformen. Elon Musk is de enige die daar verandering in lijkt te kunnen brengen. De rijkste man ter wereld heeft namelijk al laten weten dat hij de vrijheid van meningsuiting centraal zal stellen nu hij de eigenaar van Twitter is.

Brian Armstrong denkt dat Elon Musk Twitter kan redden

“Dat Elon Twitter koopt is een grote overwinning voor de vrijheid van meningsuiting, en verandert de wereld waarschijnlijk meer dan de meeste mensen beseffen”, tweette de CEO van Coinbase Brian Armstrong gisteren. “Twitter is in veel opzichten stroomopwaarts van media en cultuur, en het was een zeer gevaarlijke richting aan het censureren.”

Een lange aanloop naar een aankoop van $44 miljard

Na weken lang wikken en wegen, accepteerde Twitter Musk’s bod van $44 miljard om het bedrijf volledig over te nemen. Het verhaal begon toen de CEO van Tesla op 4 april een belang had gekocht van 9,2% in het social media platform. Een dag later kondigde Twitter-CEO Parag Agrawal aan dat Musk lid zou worden van de raad van bestuur van Twitter.

Op 9 april liet Musk Twitter weten dat hij toch niet in het bestuur zou komen. Toen, weer vijf dagen later, deed hij een formeel bod om het bedrijf te kopen voor $43 miljard. Hij tweette:

“Twitter heeft een buitengewoon potentieel. Ik zal het ontgrendelen.”

– Elon Musk

Dat Musk het hele bedrijf heeft gekocht komt voort uit zijn bezorgdheid over censuur. Daarnaast wou Musk graag een aantal andere veranderingen doorvoeren op Twitter, zoals het verwijderen van ongebreidelde spambots, het introduceren van een bewerkingsknop en het open source maken van de code van Twitter. Brian Armstrong is in ieder geval fan van de overname. Hiij schreef:

“Hopelijk kan Twitter in de loop van de tijd worden omgezet in een gedecentraliseerd protocol”.

Exchange nieuws

Coinbase lanceert mega advertentiecampagne tijdens NBA-play-offs
Crypto.com stelt lancering in Zuid-Korea uit na toezichtsproblemen
Filipijnse toezichthouder eist dat Apple en Google Binance uit hun app-stores halen
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?