Exchange

Coinbase dient aanvraag in voor cryptofutures-handel

De populaire Amerikaanse cryptocurrency exchange Coinbase heeft naar verluidt een aanvraag ingediend om een geregistreerd ‘Futures Commission Merchant’ te worden bij de Amerikaanse ‘National Futures Association’.


Verder laten groeien van crypto-economie

Coinbase heeft laten weten dat deze stap genomen is om het aanbod van het crypto-bedrijf te verbreden. Het doel ervan is om de crypto-economie verder te laten groeien.

Mocht de aanvraag goedgekeurd worden, dan moet Coinbase zich ook nog gaan registreren bij de Amerikaanse toezichthouder voor derivaten, om uiteindelijk groen licht te krijgen. Er zitten dus nog meer stappen aan dit proces gekoppeld dan alleen deze specifieke aanvraag.


Crypto-derivaten zijn enorm populair geworden

Alhoewel over het afgelopen jaar veel stappen zijn ondernomen op het gebied van regelgeving, die ook van invloed zijn geweest op de crypto-derivatenmarkten, zijn ze toch enorm populair geworden. Uit gegevens afkomstig van CoinGecko blijkt dat de crypto-derivatenmarkten wereldwijd in de afgelopen 24 uur ruim $143 miljard verwerkt hebben.

Toch hoopt Coinbase dat dit proces wat soepeler loopt dan hun plannen om een crypto-leenproduct te lanceren. Coinbase was namelijk eerder van plan om USD-munten (USDC) aan te gaan bieden. De Amerikaanse Securities and Exchagne Commission (SEC) heeft echter gedreigd om het bedrijf aan te klagen. Dit zou gebeuren wanneer zij de munten daadwerkelijk zouden gaan aanbieden. Het bedrijf heroverweegt dit plan daarom en kijkt mogelijk ook naar alternatieven.

Ook heeft Coinbase een schuldaanbod gestart, waarbij het bedrijf $2 miljard aan junk-obligaties heeft verkocht. Naar verluidt kreeg het crypto-bedrijf veel steun van een enorm aantal investeerders. Hierdoor was er naar verluidt voor $7 miljard aan orders geplaatst, waarvan ‘slechts’ $2 miljard gevuld kon worden. Wil jij hier meer over weten? Klik dan hier om naar het betreffende artikel te gaan.