Exchange Nieuws

Coinbase verhoogd aanbod junk-obligaties tot $2 miljard

Eergisteren werd bekend dat de populaire Amerikaanse cryptocurrency exchange Coinbase $1.5 miljard wou ophalen via een schuldaanbod. Sindsdien heeft het bedrijf een enorme vraag naar zijn aanbod van junk-obligaties gezien, waardoor het bedrijf besloten heeft om de verkoop met één derde te verhogen, van $1.5 miljard naar $2 miljard.


Grote steun van schuldinvesteerders

Volgens de Economic Times zouden investeerders sinds de bekendmaking van Coinbase orders geplaatst hebben voor ten minste $7 miljard, met een looptijd van 7 en 10 jaar. De rentetarieven hiervoor bedragen respectievelijk 3.375 en 3.625%.

Volgens een anonieme bron zouden de rentetarieven goedkoper zijn dan de aanvankelijke offertes die door Coinbase werden aangeboden. Dit suggereert dat kopers een hogere mening hebben over de kredietwaardigheid van het bedrijf dan aanvankelijk werd vermoed door de crypto-exchange.

Bovendien zou de sterke vraag een “grote steun van schuldinvesteerders laten zien”, aldus Julie Chariell, Intelligence-analist bij Bloomberg.


Wat zijn junk-obligaties eigenlijk?

Junk-obligaties verwijzen naar bedrijfsschulden die uitgegeven zijn door een bedrijf dat geen investment-grade kredietrating heeft. Dit geldt voor Coinbase, want hun rating zou één rang onder investment-grade zijn uitgevallen. Volgens indexen van Bloomberg zouden vergelijkbare schuldaanbiedingen gemiddeld een rendement van 2.86% opleveren. Coinbase ligt hier dus naar verwachting iets boven. Door de lagere kredietwaardigheid hebben junk-obligaties vaker een hogere rente dan investment-grade bedrijfsobligaties.

Het optimistische beleggerssentiment rondom Coinbase komt ondanks het feit dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) dreigt met het nemen van juridische stappen tegen de crypto-exchange, als deze een USDC-leenproduct zal lanceren. Voorafgaand aan de waarschuwing van de SEC was de exchange namelijk van plan om haar crypto-uitleenproduct ‘Lend’ in slechts “een paar weken” te lanceren. Het is echter nog maar zeer de vraag of dit uitleenproduct daadwerkelijk gelanceerd zal gaan worden.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten