Exchange Nieuws

Coinbase wil $1,5 miljard ophalen via schuldaanbod

De populaire cryptocurrency exchange uit de Verenigde Staten, Coinbase, is naar verluidt van plan om $1.5 miljard op te halen, via een schuldaanbod. Dit maakte het crypto-bedrijf officieel bekend.


Balans verder laten groeien

De cryptocurrency exchange, die tevens aan de Nasdaq-beurs genoteerd staat, wil deze fondsen gaan gebruiken om de balans van het bedrijf verder te laten groeien voor algemene bedrijfsdoeleinden, evenals mogelijke investeringen en overnames van andere bedrijven, producten of technologie. De sluiting van het aanbod is onderhevig aan markt- en andere voorwaarden, merkte het bedrijf verder op.

Het bedrijf wil naar verluidt schuldaanbod gaan gebruiken om de $1.5 miljard op te halen, die tussen 2028 en 2031 zullen vervallen. Ze zullen naar verluidt volledig gegarandeerd worden door Coinbase, Inc., een volledige dochteronderneming van Coinbase. De rentevoet, aflossingsbepalingen en andere voorwaarden van de verhoging zijn onderworpen aan onderhandelingen tussen het bedrijf en de eerste kopers.


Gekwalificeerde institutionele kopers

Verder merkte Coinbase op dat de schuldaanbod-papieren en de bijbehorende garantie alleen zouden worden aangeboden en verkocht door middel van een privé-aanbiedingsmemorandum aan personen waarvan ‘redelijkerwijs wordt aangenomen dat ze gekwalificeerde institutionele kopers zijn’ onder lokale effectenwetten en buiten de Verenigde Staten. Coinbase voegde hier het volgende aan toe:

“Noch de obligaties, noch de gerelateerde garantie zijn, of zullen worden, geregistreerd onder de Securities Act of de effectenwetten van enig ander rechtsgebied, en mogen, tenzij ze zo zijn geregistreerd, niet worden aangeboden of verkocht in de Verenigde Staten, behalve op grond van een toepasselijke vrijstelling van dergelijke registratievereisten.”

Dagelijks faciliteert Coinbase ruim $5,6 miljard aan handelsvolumes, waarmee het één van ’s werelds grootste cryptocurrency exchanges is. Het crypto-bedrijf was eerder van plan om in mei 2021 $1,25 miljard op te halen door middel van een aanbod van particuliere schuldeffecten, kort nadat het medio april naar de beurs ging met een directe notering op Nasdaq. Het bedrijf lijkt hiermee grote uitbreidingsplannen te hebben.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten