Coinbase
Exchange, Solana

Coinbase-gebruikers aan de basis van Solana’s prijsopmars

De recente prijsstijging van Solana (SOL) met meer dan 50% heeft de aandacht getrokken in de cryptowereld. Opvallend is de rol van Amerikaanse beleggers in deze opwaartse trend, met name de activiteit op Coinbase, waar een toename in kooporders een significante bijdrage lijkt te leveren aan de waardevermeerdering van SOL. Wat drijft de plotselinge interesse van Amerikanen in Solana?

Solana koers stijgt door Coinbase

De recente prijsstijging van SOL is opmerkelijk te noemen: binnen slechts twee weken is de waarde met meer dan 50% toegenomen. Analyse van handelsgegevens afkomstig van Kaiko, een data-analysebedrijf in Parijs, onthult dat Coinbase een sleutelrol heeft gespeeld in deze stijging.

Sinds 25 oktober toont de cumulatieve volumedelta (CVD) voor SOL op Coinbase een aanzienlijke stijging van bijna $1 miljoen. Dit duidt op een netto-influx van kapitaal in SOL op dit platform. Tegelijkertijd lieten de CVD’s op andere beurzen zoals Binance en Kraken pas aan het begin van deze week positieve cijfers zien, wat betekent dat hier ook een grotere koopinteresse begon te ontstaan. Daarentegen vertoont de CVD op de Zuid-Koreaanse beurs Upbit al twee weken een negatieve trend, wat op een afnemende interesse daar kan duiden.

De CVD is een technische indicator die het cumulatieve verschil tussen gekochte en verkochte volumes over tijd aangeeft. Het geeft een continu totaal weer van de netto koop- (bullish) en verkoopdruk (bearish) op de markt. Positieve CVD-waarden suggereren een overheersend koopvolume, terwijl negatieve waarden het tegenovergestelde aangeven. Deze data biedt inzicht in markttendensen en kan bijdragen aan een beter begrip van het gedrag van beleggers op verschillende beurzen.

SOL's CVD is gestegen op Coinbase
SOL’s CVD is gestegen op Coinbase – Bron: (Kaiko)

Riyad Carey, analist bij Kaiko, merkt op dat de gemiddelde grootte van SOL-orders op Coinbase groter is dan op andere platforms. Dit suggereert dat grotere, mogelijk institutionele beleggers via deze Nasdaq-genoteerde exchange in Solana investeren.

Stijging in prijs Solana niet weerspiegeld in blockchain gebruik

Ondanks het optimisme onder beleggers, is de activiteit op de Solana blockchain niet gestegen. Integendeel, de ‘Total Value Locked’ (TVL) – de totale waarde van activa die in DeFi-protocollen op Solana vastzitten – is in twee weken tijd gedaald van 12,03 miljoen SOL naar 10,23 miljoen SOL, de laagste stand sinds april 2021, volgens gegevens van DefiLlama. TVL is een belangrijke indicator die vaak wordt gebruikt om engagement en gebruik van smart contracts op een blockchain te beoordelen.

Hoewel het volume op gedecentraliseerde beurzen van Solana en het aantal actieve adressen op het netwerk zijn toegenomen, geeft ketenanalist Patrick Scott aan dat deze groei nog niet overeenkomt met de significante prijsstijging van de munt. Het lijkt erop dat de koersstijging voorlopig niet ondersteund wordt door een evenredige toename van het gebruik van het netwerk.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Solana of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Solana nieuws

Solana trekt grote belangstelling van institutionele beleggers
Macro-guru: Ethereum en Solana gaan richting de ‘bananen-zone’
Ore-maker komt met idee voor beloningen om de congestie in Solana aan te pakken
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Ripple gaat in beroep en wil $10 miljoen boete betalen aan de SEC