Google Logo
Blockchain

Coinbase & Google gaan samen cryptobetalingen voor cloudservices aanbieden

Coinbase en Google hebben nieuwe plannen bekend gemaakt voor een strategisch partnerschap dat aangegaan is. Vanaf het begin van 2023 kunnen geselecteerde klanten hierdoor betalen voor cloudservices via crypto. Later willen ze deze functie voor iedereen uitrollen.

Beperkt aantal crypto’s

Coinbase zal de betalingen op zijn rekening nemen en zal de Google Cloud gebruiken om blockchain-gegevens te verwerken, terwijl het ook zijn glasvezelnetwerk gebruikt om zijn wereldwijde bereik te verbeteren, volgens een blogpost van het bedrijf.

In eerste instantie zal slechts een beperkt aantal crypto’s gebruikt kunnen worden voor de betalingen. Verwacht wordt dat dit aantal crypto’s later meer zullen worden. Het is benoemingswaardig dat het handelsplatform van Coinbase al geïntegreerd is in diverse platforms, met name Shopify.

Blockchain-ontwikkelaars zullen op hun beurt ook gebruik kunnen maken van de openbare BigQuery-cryptodatasets van Google. Deze worden mogelijk gemaakt door de cloudknooppunten van Coinbase, die tot doel hebben het bouwproces voor gedecentraliseerde applicaties te stroomlijnen.

Profiteren van diensten

Google zal op zijn beurt Coinbase Prime gaan gebruiken voor al zijn institutionele crypto gerelateerde diensten, zoals bewaring en rapportage.

Het doel van Google Cloud is om het voor klanten probleemloos te maken om te profiteren van zijn diensten, zei Thomas Kurian, de CEO van Google Cloud.

Blockchain nieuws

Kansen in Tokenisatie voor vermogensbeheerders, volgens Chainlink
Er zitten voor miljoenen vast in wallets gekoppeld aan Coinbase en Vitalik Buterin
Verschuiving in crypto toegangspoorten essentieel voor Web3 Adoptie
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Ripple gaat in beroep en wil $10 miljoen boete betalen aan de SEC