Crypto Coinbase Exchange
Stablecoin

Coinbase helpt Afrikaanse bevolking met USDC-stablecoin

Het Amerikaanse Coinbase werkt samen met het Afrikaanse Yellow Card om zijn stablecoin-producten naar 20 Afrikaanse landen te brengen. “Onze nieuwe samenwerking […] zal de toekomst van geld dichterbij brengen door miljoenen mensen toegang te geven tot USDC en snelle, betrouwbare en goedkope transacties op onze decentrale en open L2 Base via producten van zowel Coinbase als Yellow Card”, aldus Coinbase in een verklaring op 11 januari.

Goed voor Afrikaanse bevolking

Voor de Afrikaanse bevolking kan dit worden gezien als een ware zegen. Hiermee krijgen zij eenvoudiger toegang tot de Amerikaanse dollar, waarmee ze zich in theorie beter kunnen beschermen tegen inflatie.

Daarnaast zorgt dit ervoor dat ze goedkoper hulp vanuit het buitenland kunnen ontvangen.

Waar het normaal gesproken enkele procenten kan kosten om transacties te ontvangen op traditionele betaalnetwerken, kan dat met de betaalmogelijkheden van Coinbase en Yellow Card een stuk goedkoper (en sneller).

Verder krijgen Afrikaanse gebruikers toegang tot de Coinbase Wallet, die recent de mogelijkheid implementeerde om geld te versturen via links op sociale media.

Niet alleen stablecoins

Overigens blijft het niet bij stablecoins. Afrikaanse gebruikers krijgen ook toegang tot andere cryptomunten die worden ondersteund door Coinbase.

Op de website van Yellow Card zijn 20 landen te vinden waar het project zal starten. Hierbij horen onder andere Nigeria, Zuid-Afrika, Kenia en Ghana.

In veel van deze landen heeft de bevolking last van hoge inflatie en zijn ze afhankelijk van monetaire steun uit het buitenland. Door deze partnership met Yellow Card moeten op dat vlak problemen worden opgelost.

Ook dit is een manier waarop crypto hulp kan bieden in landen waar dat echt nodig is. Dat zien wij vanuit onze ivoren-torens in het Westen soms niet, maar wereldwijd is inflatie echt echt een gigantisch probleem.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Stablecoin nieuws

Circle gaat samenwerking aan met Overdare
Zuid-Afrika zet groot in op digitale betalingen
Circle stopt met ondersteuning voor USDC op Tron-blockchain
Meer nieuws

Meest gelezen

ECB: Bitcoin heeft ‘nul waarde’ en staat op instorten
Crypto analist doet ‘rationele’ Bitcoin prijsvoorspelling
4 redenen waarom de Bitcoin koers daalt vandaag