Exchange

Coinbase huurt voormalig Google Pay-directeur in

Coinbase, de grote Amerikaanse cryptocurrency-exchange die tevens op NASDAQ genoteerd staat, blijft zijn activiteiten in India aanzienlijk uitbreiden. Hiervoor heeft de crypto exchange de voormalige directeur van Google Play ingehuurd.


Ontwikkelen technologiehub Coinbase India

Pankaj Gupta, de voormalige Google Play-engineeringleider in India & Azië-Pacific, zal voor de Amerikaanse cryptocurrency exchange nu de uitbreidingsactiviteiten in India gaan leiden. Dit als vice-president engineering en site-lead voor het land.

Naar verluidt gaat Gupta verantwoordelijk zijn voor het ontwikkelen van de technologiehub van Coinbase in India. Hiervoor is de crypto exchange op zoek naar personeel in het land, waarvoor dan ook verschillende vacatures gepubliceerd zijn.


Uitbreiden zakelijke aanwezigheid India

Afgelopen maand werd al bekend dat Coinbase plannen gemaakt had om zijn zakelijke aanwezigheid in India uit te breiden. Hiervoor wil het crypto bedrijf ook een fysiek kantoor in Hyderabad openen en wil het (lokaal) talent inhuren om de engineering, softwareontwikkeling en klantenondersteuning van het bedrijf in India te organiseren.

Coinbase is van plan om binnen twee (2) jaar honderden werknemers in India aan te nemen, waarmee zij een volledige technische hub in het land kunnen bouwen. Het crypto bedrijf heeft dan ook ambitieuze groeiplannen voor India. Hiermee geloven zij in de toekomst van crypto’s in het land. Om deze groeiplannen te ondersteunen, is Coinbase naar verluidt op zoek naar mogelijke acquisities en overnames van startups. Dit wordt nu volop onderzocht.