Nieuws, Trending

Coinbase koopt blockchain-startup om de veiligheid te verbeterenDe populaire crypto exchange Coinbase, is zich aan het voorbereiden om meer cryptocurrencies toe te voegen dankzij hun nieuwste aanwinst.


Neutrino

Zo heeft Coinbase het bedrijf Neutrino overgenomen Neutrino is een in Italië gevestigde blockchain startup. Zij focussen zich met het in kaart brengen van blockchain-netwerken waarvan crypto token-transacties in het bijzonder.
Door de een grote opkomst van online diefstallen ligt er voor wetshandhavingsinstanties een belangrijke focus op diensten om deze gestolen digitale activa te traceren. Hiernaast is ook het analyseren van ‘darknets’ een steeds belangrijker onderdeel van wetshandhavingsinstanties. Dit zijn ook onderwerpen waar Neutrino zich mee bezig houdt.


Verhuizen

Alle acht de medewerkers van het bedrijf zullen worden overgezet naar het Londense kantoor van Coinbase, waar ze verschillende taken zullen gaan oppakken. In eerste instantie zal de startup zich binnen Coinbase gaan bezighouden met beveiliging en diefstal, maar zullen hiernaast ook smart-contracten en nieuwe assetvermeldingen voor Coinbase ontdekken en analyseren.Analyseren

Door gegevens over openbare blockchains te analyseren helpt Neutrino diefstal van geld van de accounts van mensen te voorkomen. Hiernaast onderzoekt het bedrijf verschillende ransomware-aanvallen waarmee er geprobeerd wordt om de hoe en wat goed in kaart te brengen. Hiernaast is het hierdoor mogelijk om sneller cryptocurrencies op de exchanges te vermelden.


Coinbase maakt stappen

Coinbase maakt de afgelopen tijd flinke stappen. Eerder werd bekend dat back-ups van de privésleutels via Google Drive of de iCloud kan worden opgeslagen. Hiernaast stopt de door Coinbase ondersteunde Bitcoin betaalkaart. Wat de volgende stap is wordt binnenkort bekend gemaakt. Hoeveel Coinbase heeft betaald voor de startup is helaas onbekend.