Nieuws

Coinbase laat Europese gebruikers geld opnemen via PayPal


De grootste Amerikaanse crypto exchange, genaamd Coinbase, laat haar gebruikers vanaf nu ook in Europa geldopnames doen met behulp van PayPal.


Europese klanten Coinbase kunnen gebruik maken van PayPal

Eerder meldde Newsbit al dat Coinbase haar Amerikaanse gebruikers gebruik liet maken van PayPal. Nu, een maand later zien we dat ook gebruikers uit de EU gebruik kunnen maken van de dienst.

Coinbase heeft de ondersteuning voor PayPal al in 2016 geintergreerd, maar de Amerikaanse exchange beëindigde de service toen binnen enkele weken vanwege technische problemen.

Coinbase is bezig met het uitbreiden van haar service. Dit willen ze niet alleen doen door extra betalings- en opname opties toe te voegen, maar ook met het uitbreiden van het aanbod. De Amerikaanse exchange wil het aantal cryptocurrencies uitbreiden tot meer dan 30 tokens.


PayPal heeft heel veel gelijkenissen met cryptocurrencies

PayPal, de betalingsdienst die meer dan 255 miljoen actieve gebruikers heeft, lijkt heel veel gelijkenissen te kennen met cryptocurrencies. De mede oprichter van het bedrijf, Luke Nosek, vertelt dat de vroegere doelen van PayPal opmerkelijk veel lijken op die van cryptocurrencies.

“Veel mensen weten dit niet, maar het eigenlijke doel van PayPal was om een ​​wereldwijde valuta te creëren die onafhankelijk was van bemoeienis door deze, je weet wel, corrupte kartels van banken en regeringen.”

Paypal ziet een toekomst in de blockchain techniek. Zo zagen we in 2018 dat het bedrijf een patent aan heeft gevraagd om de snelheid van crypto betalingen te verhogen.