Coinbase listings: 200% OmiseGo Pump and Dump wekt verbazing

Coinbase heeft OmiseGO toegevoegd op haar platform en dit veroorzaakte een enorme stijging. De enorme koersstijging veroorzaakte beschuldigingen van handel met voorkennis.


Coinbase ‘premium’ bereikt 80%

Opnieuw is er controverse ontstaan bij de crypto exchange Coinbase. De exchange voegde een OMG toe aan haar platform en vervolgens steeg de koers in 15 minuten met 200%. Vlak daarna crashte de prijs weer.

Momenteel is het een populair onderwerp op sociale media. De Coinbase listing van OmiseGo (OMG) ontving direct enorm veel beschuldigingen van handel met voorkennis.

“OmiseGO (OMG) wordt binnen 15 minuten gelanceerd op http://Coinbase.com en in de iOS- en Android-apps”, twitterde het bedrijf op 21 mei.

De eerste dag dat OMG werd verhandeld op Coinbase lag de prijs een stuk hoger dan op andere exchanges. Op een gegeven moment lag de prijs zelfs 82% hoger dan bij andere aanbieders.

Matt Casto, een analist bij de cryptohandelsgroep CMT Digital, beschreef de situatie als “belachelijk”. De altcoin zag in 15 minuten een prijsstijging van 200%, waarna het vrijwel onmiddellijk crashte. Coinbase heeft nog geen commentaar gegeven op de kritiek.

OMG/USD diagram met Coinbase premie versus Binance. Bron: Matt Casto/Twitter

Een geschiedenis van dubieuze lanceringen

Mensen die langer in de cryptowereld actief zijn hebben misschien een klein déjà vu momentje. Een tijd geleden vond er namelijk ook al een verdachte listing plaats.

Dit gaat over de toevoeging van Bitcoin Cash (BCH). De BCH koers begon te stijgen nog voor dat de exchange openbaar maakte dat het Bitcoin Cash zal gaan ondersteunen. Dit leidde tot beschuldigingen van handel met voorkennis en zelfs tot een onderzoek door Coinbase zelf. Uiteindelijk zijn er geen aanwijzingen voor fraude gevonden.

Deze keer merkte men op dat OMG eveneens met zijn opwaartse trend begon vóór een officiële aankondiging. Zelfs zeven dagen eerder.

“Wanneer gaan ze verantwoording afleggen? Dit is of toeval of handel met voorkennis.” OMG gaat op 21 mei live op Coinbase, maar om een onbekende reden begon het op 14 mei, 7 dagen eerder, met 65% te stijgen. Erg verdacht. reageerde Twitter-account Crypto Pilot.

Op dit moment zijn de OMG handelsprijzen op alle exchanges gestabiliseerd tot ongeveer $1,90 per munt.

 

Bitvavo Actie! €1000 Gratis Handelen

Bitvavo exchange

Maak een account aan via Newsbit op Bitvavo en betaal over de eerste €1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is in Nederland de goedkoopste en enige officiële cryptocurrency exchange.

 

knop_account-aanmaken