Wat is OmiseGO?

OmiseGO valt onder de onderneming Omise. Omise is een aanbieder van online betalingsdiensten en is actief in Zuidoost Azië. OmiseGO is gebaseerd op het Ethereum netwerk. In begin 2015 startte het OMG team met het onderzoeken die veelal gericht waren op schaalbaarheid van cryptocurrencies.

De cryptocurrency genaamd OmiseGO is in 2017 gestart. OmiseGO heeft als doel om iedereen een mogelijkheid te bieden om over hun eigen geld te beschikken en dit veilig op te slaan.

OMG biedt een oplossing voor de schaalbaarheid-problemen van Ethereum. OmiseGO focust zich op het mogelijk maken van transacties in crypto en echte valuta.

Waar kan ik OmiseGO voor gebruiken?

Het netwerk is openbaar, gedecentraliseerd en wordt beveiligd door het Ethereum netwerk. Doordat OmiseGO vrijwel onbeperkt schaalbaar is, kan het netwerk alle wereldwijde transacties tegelijkertijd te verwerken.

Via het OMG-netwerk kan iedereen financiële transacties uitvoeren. Daarnaast support OmiseGO het betalen van loon aan personeel, loyaliteitsprogramma’s, B2B commerce en on-demand diensten.

Hoe verschilt OmiseGO van andere crypto’s?

OmiseGO maakt gebruik van het Ethereum netwerk. Om een duidelijk beeld te krijgen van OmiseGO vergelijken we de digitale valuta met Ethereum en met EOS.

Te zien is vooral het grote verschil in de schaalbaarheid. OmiseGO kan miljoenen transacties per seconde verwerken. EOS blijft hier met 50 duizend per seconde flink bij achter. Ook Ethereum blijft nu achter. Echter duurt het niet lang meer tot Ethereum ook meer dan een miljoen transacties per seconde kan verwerken.

De OmiseGO koers

 De OmiseGO koers is vrij volatiel. Het is namelijk mogelijk dat de OMG prijs binnen 1 dag met 30 procent stijgt of daalt. De OmiseGO koers hangt, net zoals alle andere cryptocurrencies af van een aantal factoren, namelijk:

  • Nieuwe updates voor het OmiseGO netwerk.
  • Nieuwe samenwerkingen van OMG met bedrijven.
  • Media aandacht.
  • Nieuws over de acceptatie van OmiseGO en andere crypto’s.

In de onderstaande grafiek is de OMG koers te zien (de koers is in dollars weergegeven). In deze grafiek is te zien dat OmiseGO gestart is in de zomer van 2017. Op dit moment was 1 OMG munt ongeveer $0.50 dollar waard. De koers begon al snel te stijgen en was in september 2017 al bijna $13 dollar waard. Het absolute hoogtepunt bereikte OmiseGO begin januari 2018. Op dit moment was 1 OMG token $26.15 waard. Net zoals eigenlijk elke cryptocurrency is de koers sinds dit punt achteruit gegaan.

Wat is OmiseGO?

$ 0,00

 

Wat is OmiseGO? koers  
Prijs wijziging 24h   
Marktkapitalisatie   
Volume  
24h laag / hoog  
Rang  
All Time high   
All Time low   

Waar kun je OmiseGO kopen?

De cryptocurrency OmiseGO (OMG) valt onder de onderneming Omise. Omise is een aanbieder van online betalingsdiensten en is actief in Zuidoost Azië. OmiseGO is opgericht door Jun Hasegawa en Donnie Harinsut. Deze oprichters werkte daarvoor al bij het bedrijf Omise.

Daarnaast wordt OmiseGO ondersteund door 2 oprichters van Ethereum: Vitalik Buterin en Gavin Wood. Op dit moment heeft OMG een waarde van ongeveer $960 miljoen dollar.

Wie zijn de oprichters van OmiseGO?

De cryptocurrency OmiseGO (OMG) valt onder de onderneming Omise. Omise is een aanbieder van online betalingsdiensten en is actief in Zuidoost Azië. OmiseGO is opgericht door Jun Hasegawa en Donnie Harinsut. Deze oprichters werkte daarvoor al bij het bedrijf Omise.

Daarnaast wordt OmiseGO ondersteund door 2 oprichters van Ethereum: Vitalik Buterin en Gavin Wood.

Donnie Harinsut – oprichter van OMG
Donnie Harinsut – oprichter van OMG

Wat zijn de voordelen van OmiseGO?

1. Zeer schaalbaar
OMG zorgt voor onbeperkte schaalbaarheid en een hele hoge transactiesnelheid. Het OmiseGO netwerk kan mogelijk op den duur miljarden transacties per seconde verwerken.

2. Toegang
Met het OMG netwerk die tevens open source is kunnen wallet houders gemakkelijk, overal op de wereld verbinding maken met het OMG-netwerk. Men kan heel gemakkelijk en snel betalingen ontvangen en uitvoeren.

3. Veiligheid
Doordat OmiseGO verbonden is aan de Ethereum blockchain is het netwerk zeer veilig. De transactie validatie is door het Ethereum netwerk uitermate veilig.

4. Decentraal
OMG is decentraal. Dit houdt in dat het geen eigendom is van een centrale autoriteit. De tokens worden beheerd door de gebruikers zelf.

Wat zijn de nadelen van OmiseGO?

1. Geen bewijs dat het goed werkt
Tot op heden is er nog geen bewijs dat het OmiseGO platform werkt als bedoelt. Het OMG netwerk is nog steeds in ontwikkeling het is dus nog altijd gissen of het in de praktijk net zo goed gaat werken als de bedoeling is.

2. Nog onbekend bij grote menigte
We zien dat Bitcoin nu pas echt geaccepteerd wordt door de zogenoemde Mainstream. Langzamerhand volgen altcoins zoals Ethereum en Ripple. Echter zijn veel altcoins zoals OmiseGO nog niet bekend bij een grote groep mensen.

3. Nog niet volledig geaccepteerd
Net als andere cryptocurrencies is OmiseGO nog niet helemaal geaccepteerd. Veel overheden zijn bang dat cryptocurrencies schadelijk zijn voor het financiële systeem. Overheden hebben namelijk nog geen goede regelgeving voor cryptocurrencies.

4. Grote waarde schommelingen.
OMG is zeker geen stabiele investering. Doordat de waarde van de OmiseGO niet stabiel is, is het zeer onwaarschijnlijk dat de OMG op korte termijn een veel gebruikt betaalmiddel wordt. Hiervoor is de munt gewoon weg niet stabiel genoeg. Op dit moment is de OMG, net zoals Bitcoin puur een investering dit terwijl dit niet het uiteindelijke doel is van de munt.