Exchange Nieuws

Coinbase neemt Israëlisch cyberbeveiligingsbedrijf ‘Unbound’ over

Coinbase heeft dinsdag aangekondigd dat het Unbound Security heeft overgenomen. Dit een bedrijf uit de stad Tel Aviv dat een nieuw type cryptografie gebruikt om digitale activa op te slaan.


Overnameprijs is niet bekend gemaakt

Beide bedrijven hebben het bedrag wat hiermee geboeid is niet bekend gemaakt. Unbound heeft sinds de oprichting in 2017 40 miljoen dollar opgehaald. Dit betekent dat Coinbase waarschijnlijk aanzienlijk meer dan dat heeft betaald om het over te nemen.

De overname komt op een moment dat hackers een grote bedreiging blijven vormen voor cryptobedrijven en nadat Coinbase bekendmaakte dat ruim 6.000 van zijn klanten het slachtoffer werden van een uitgebreide phishing-scam waarbij SIM-kaarten gebruikt werden.

De overname laat zien dat Coinbase zwaar in de beveiliging van zijn custody-activiteiten investeert. Door Unbound over te nemen, zal het bedrijf nieuwe technologie aanbieden, in de vorm van veilige multi-party computation (MPC). Deze zou eenvoudig te gebruiken zijn en heeft als doel om methoden te creëren om alle ingevoerde gegevens te beveiligen. Coinbase beschreef het volgende in een blogpost:

“MPC zal leveren door de activa van onze klanten te beschermen met een techniek die de vrijwel ondoordringbare aard van koude, offline opslag biedt, met het wrijvingsloze gemak van warme, online wallets.”


MPC-technologie inzetten op alle Coinbase-services

De post merkte ook op dat de MPC-technologie zal worden ingezet op alle Coinbase-services. Dit geldt ook voor voor consumenten en institutionele klanten.

Bij de aankondiging van de deal zei Coinbase ook dat het een nieuw onderzoekscentrum in Israël opricht dat zich zal concentreren op het snijvlak van blockchain en beveiliging. Leden van Unbound zullen de initiële kern van het centrum vormen. De aankondiging moet nog worden afgerond.

De Unbound-deal is slechts de laatste in een vlaag van recente overnames door Coinbase. Deze omvatten de aankoop deze maand van een machine-learning startup genaamd Agara. Ook datadienst Skew en infrastructuurleverancier Bison Trails zijn hierbij betrokken eerder dit jaar.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten