Coinbase Exchange
Exchange

Coinbase overtreft omzet verwachting in 4e kwartaal 2022

Coinbase, de grootste crypto exchange van Amerika, heeft de omzetverwachtingen voor het vierde kwartaal van 2022 overtroffen, maar zag toch een daling in het transactievolume. De netto-omzet voor de beurs bedroeg in het vierde kwartaal $605 miljoen, wat ongeveer $16 miljoen hoger was dan de schatting van analisten.

Coinbase meldde een netto-omzet van $605 miljoen voor het vierde kwartaal, met meer dan 110 miljoen geregistreerde gebruikers. Maar ondanks een daling van 12% in transactievolumes compenseerde de beurs dit met diensten en abonnementen.

Coinbase en de SEC

Coinbase wordt momenteel geconfronteerd met de SEC, die aandringt op het stopzetten van de retail staking services in de Verenigde Staten. In februari beëindigde crypto beurs Kraken zijn staking services in de VS als reactie op druk van toezichthouders.

Coinbase vertelt echter dat het verwacht dat zijn eigen staking-product niet stop gezet hoeft te worden. In een brief schreef de beurs het volgende:

“Wij blijven toegewijd om samen te werken met wereldwijde toezichthouders en beleidsmakers om voorzichtige regelgeving te bevorderen voor deze opkomende activaklasse.

Wij hebben vermeden om producten met een hoge hefboomwerking aan te bieden aan consumenten, wat niet alleen consumenten heeft beschermd, maar ook ons heeft geholpen om kredietrisico’s te vermijden. Wij handelen niet tegen onze klanten als een marktmaker, en wij geven geen wisseltokens uit. Wij zijn van mening dat we geen effectenwetten hebben overtreden.”

Exchange nieuws

BitFlyer Holdings neemt FTX Japan over en bereidt lancering van Crypto-ETF’s voor
Coinbase wil toegang tot privé-communicatie SEC voorzitter
Rho Markets herstelt van Oracle-fout: $7,6 miljoen aan stablecoins teruggegeven
Meer nieuws

Meest gelezen

Elon Musk: Amerika gaat failliet
Tom Lee: Bitcoin koers gaat vanaf hier met 1.100% stijgen
Update Ripple vs SEC rechtszaak 22 juli