Coinbase Exchange
Exchange, Ripple

Coinbase Relist XRP na overwinning Ripple in rechtszaak tegen SEC

Coinbase, een van de meest prominente cryptocurrency beurzen ter wereld, heeft snel gehandeld na het nieuws over Ripple’s juridische overwinning. Slechts enkele uren na de bekendmaking van het vonnis, kondigde Coinbase aan dat het de handel in XRP onmiddellijk weer mogelijk heeft gemaakt. De beurs bracht dit nieuws naar buiten via een bericht op Twitter om half twee ‘s nachts.

In hun verklaring omschreef Coinbase de herlisting van XRP als “een grote overwinning voor Ripple, een grote overwinning voor de hele industrie, voor ontwikkelaars, en een cruciale stap vooruit richting duidelijkere regelgeving en het vormgeven van een nieuw financieel systeem.”

Rechterlijke Beslissing: XRP is Geen Effect

Rechter Analisa Torres van het Zuidelijke District van New York heeft een baanbrekend vonnis uitgesproken dat in het voordeel van Ripple Labs is. Dit kort geding heeft een cruciale koerswijziging teweeggebracht in het proces, waarbij het oordeel luidt dat het XRP-token niet universeel als een ‘security’ kan worden gecategoriseerd.

In dit historische besluit stelde rechter Torres dat het XRP-token, afhankelijk van de specifieke context, niet valt onder de definitie van ‘security’ zoals vastgesteld door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Dit markeert een overtuigende overwinning voor Ripple op drie van de vier aangevoerde punten door de SEC. Het oordeel van rechter Torres vestigt een nieuw precedent in de voortdurende discussie over de classificatie van cryptocurrencies onder federale effectenwetgeving.

XRP-Koers Schiet Omhoog

Na de aankondiging is de XRP-koers met 70 procent gestegen en staat op het moment van schrijven op $0,795. Ter vergelijking, de prijs lag gisteren nog rond de $0,47. De overwinning in de rechtszaal en de daarop volgende relisting van XRP op Coinbase, hebben duidelijk een positieve impact gehad op de XRP koers.

De winst in de rechtszaak en de daaropvolgende relisting van XRP op Coinbase zijn belangrijke stappen in de legitimatie van XRP als een digitale valuta en versterken Ripple’s positie als een belangrijke speler in de cryptowereld.

Gratis 20 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 20 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Ripple nieuws

Analist voorziet pas over vijf jaar weer een nieuwe piek voor XRP
Deze Drie XRP-Indicatoren Signalen Verdere Koersdaling
BitBoy heeft mogelijk $80 miljoen aan XRP, maar vraagt toch om donaties
Meer nieuws

Meest gelezen

XRP-gemeenschap reageert massaal op tweet van Elon Musk
Zoveel geld zou je nu hebben als je in januari 2018 voor 1000 euro aan Ripple (XRP) had gekocht
XRP-advocaat gaat ‘grote aankondiging’ doen