Nieuws

Coinbase voegt eerste stablecoin (USDC) toe


De grootste Amerikaanse crypto exchange Coinbase kondigt vandaag aan dat ze de stablecoin USDC gaat ondersteunen.


Coinbase voegt stablecoin USDC toe

In een blogpost vertelde de Coinbase dat Amerikaanse klanten de nieuwe stablecoin USDollar coin (USDC) kunnen kopen, verkopen, verzenden en ontvangen. Dit kan via de website van Coinbase maar ook via de iOS en Android app. De crypto exchange is hard bezig om de sabiele cryptocoin ook in andere  landen aan te bieden.

Circle (USDC) is de eerste stabiele crypto token die door Coinbase wordt ondersteund. USDC is de tweede ERC-2o token die de Amerikaanse crypto exchange zal toevoegen. Eerder deze maand werd namelijk de 0x (ZRX) token toegevoegd.USDC zal in de komende weken toegevoegd worden

Coinbase heeft een groot aandeel in de techniek achter de stabiele cryptocurrency. Coinbase schrijft in de blogpost het volgende statement:

“De onderliggende technologie achter de USDC is in samenwerking tussen Coinbase en Circle ontwikkeld.”

De Coinbase Wallet ondersteunt de nieuwe stable coin al. Coinbase Pro zal, volgens de blogpost, de cryptotoken in de komende weken ondersteunen.
Niet de enige

Ook cryptocurrency exchange Binance heeft de USDC inmiddels toegevoegd aan haar portfolio. Lees ons artikel hierover voor meer informatie.