Nieuws

Coinbase voegt ondersteuning voor Zcash toe

De Amerikaanse cryptocurrency exchange Coinbase heeft middels een blogpost bekendgemaakt dat het Zcash (ZEC) ondersteund op haar platform en de bijbehorende Android- en iOS-applicaties.

Zcash per direct beschikbaar

Klanten van Coinbase kunnen hierdoor ZEC aanschaffen, verkopen, verzenden, ontvangen en/of opslaan. De digitale munt is beschikbaar voor klanten in alle rechtsgebieden, op uitzondering van het Verenigd Koninkrijk en New York. Coinbase haar klanten kunnen aanvankelijk ZEC verzenden vanuit zowel transparante als afgeschermde adressen van Coinbase.

Voldoende liquiditeit

Ondersteuning voor ZEC komt niet zomaar uit de lucht vallen. Eerder werd de cryptocurrency al geïntroduceerd op het Coinbase Pro-platform. Vervolgens merkte Coinbase op dat handel op de ZEC / Amerikaanse dollar pas begint nadat er voldoende liquiditeit is vastgesteld.

Nog geen reactie van Zcash

Zcash heeft zelf nog geen reactie uitgebracht op de aankondiging van Coinbase. Op dit moment handelt de munt rond de $66 (€55). Dit ligt lager dan gister, dit door de crash van de markt wat tevens in ons eerdere artikel van vandaag is beschreven. Zcash is hiermee niet de enige cryptocurrency die vandaag een daling in waarde meemaakt. Op dit moment bedraagt de marktkapitalisatie van de altcoin ongeveer $359 miljoen (€316 miljoen). Dagelijks wordt er voor zo’n ongeveer $155 miljoen (€136 miljoen) in de cryptocurrency gehandeld.