Bitcoin crash, inflatie, amerika, dollar
Exchange

Coinbase wil aan inflatie gekoppelde stablecoin bouwen

Coinbase is van plan om een aan inflatie gekoppelde stablecoin te bouwen. Dat is iets wat volgens het beursplatform “belangrijker is dan ooit” op het moment dat de inflatie overal ter wereld toeslaat. De munt zou niet beïnvloedbaar moeten zijn door het “slechte beleid” van centrale banken. Het klinkt bijna alsof ze het over Bitcoin hebben.

Flatcoins

Het Amerikaanse handelshuis noemt het idee “flatcoins” en ziet deze vorm van stablecoins als één van de vier “kritieke” innovaties die op het layer-2 netwerk Base van Coinbase gebouwd moet worden. De andere drie innovaties zijn een on-chain reputatiesysteem, een on-chain limietorderboek en hulpmiddelen die de DeFi-wereld veiliger maken.

Het handelsplatform legde deze vier ideeën uit in een blogpost van 24 maart, ongeveer een maand nadat Coinbase hun Base lanceerde. Base is een netwerk dat is beveiligd door Ethereum en gedreven door layer-2 netwerk Optimism.

In het licht van de huidige bankencrisis is het volgens Coinbase heel belangrijk dat er “flatcoins” komen. Munten die zich dus niets aantrekken van inflatie en het beleid van centrale banken.

Waar de meeste stablecoins gekoppeld zijn aan de Amerikaanse dollar, moeten flatcoins gekoppeld zijn aan een bepaalde levensstandaard. Het is alleen nog maar de vraag hoe ze dat bij Coinbase voor elkaar gaan krijgen. Die waarde moet immers ergens vandaan komen.

Geen duidelijk antwoord

Als je jouw kapitaal wil laten meegroeien met de inflatie, dan moet je echt risico nemen en investeren. Zeker in een wereld waarin de geldhoeveelheid sneller groeit dan de productie. Dan lopen de prijzen, gemeten in overheidsgeld, immers altijd op.

De enige manier om je daartegen te beschermen is door te investeren in bijvoorbeeld bedrijven, indexfondsen, obligaties, goud of Bitcoin en andere cryptocurrency’s.

Een flatcoin is op zich een schattig idee, maar het klinkt nu al gevaarlijk. Je kunt immers nooit garanderen dat de waarde van een investering meestijgt met de inflatie. Als dat zo was geweest, dan waren centrale banken er ook wel in geslaagd om de inflatie altijd op 2,0 procent te houden.

Stablecoin nieuws

Gaat Europa Tether (USDT) verbannen?
Eerste Goud- en Zilver-Stablecoins binnenkort gelanceerd op de XRP Ledger
PayPal breidt stablecoin PYUSD uit naar Solana-blockchain
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken