Exchange, Ripple

Coinfield lanceert nieuw crypto-concept ‘Sologenic’

Zoals aangekondigd maakte cryptocurrency-exchange Coinfield vandaag details bekend over haar nieuwe gedecentraliseerde handelsplatform. De onthulling maakte duidelijk dat het gloednieuwe product, ‘Sologenic’ genaamd, meer dan alleen een exchange zal zijn.


Gebouwd op XRPL

Begin deze maand meldde het Canadese Coinfield dat Ripple haar node had toegevoegd aan de Unique Node List (UNL) van de XRPL-ledger. In dat bericht hintte Coinfield al naar een aankomend project op de XRPL. De CEO van Coinfield, Bob Ras, liet toen al optekenen dat het nieuwe project een “grote stap voorwaarts is voor de industrie.”

Het bedrijf vertelde toen dat er op 15 oktober meer bekend zou worden over het geheimzinnige project. Deze woorden werden vandaag waargemaakt met de lancering van de site voor het nieuwe platform. Hier wordt het Sologenic als volgt omschreven:

“Sologenic is een geavanceerd ecosysteem dat investeren en handelen in ‘tokenized assets’ mogelijk maakt. Ook aandelen en index-investeringen kunnen worden verhandeld bij meer dan 25 exchanges op de XRP-ledger.”


SOLO Coins en Crypto Cards

Naast een exchange-platform kunnen klanten met Sologenic ook gebruik maken van een nieuwe coin. Deze ‘SOLO coins’ worden uitgegeven op de XRP-ledger om tegoeden razendsnel te kunnen versturen. Coinfield zegt dat SOLO coins beschikbaar zullen zijn op hun huidige exchange. Daarnaast zal de valuta ook op het nieuwe gedecentraliseerde platform en andere grote exchanges te verhandelen zijn. De website legt het doel van de nieuwe crypto-valuta als volgt uit:

“Sologenic gebruikt SOLO coins om de markt van liquiditeit te voorzien. Het uitgeven van SOLO coins op de XRP-ledger maakt het mogelijk om transacties voltooien in slechts enkele seconden. Hierdoor functioneert het als een dynamische brug tussen crypto-valuta’s en bezittingen die niet met de blockchain in verbinding staan.”

Naast een nieuwe token en een gedecentraliseerd exchange-platform komt Coinfield met een derde innovatie: zogenaamde Crypto Cards. Deze cards zijn fysieke pasjes, vergelijkbaar met een creditcard. Volgens de webpagina kan de klant met een Crypto Card “waar dan ook ter wereld” digitale valuta uitgeven. Daarnaast levert de Card voordelen op zoals kortingen op hotels of vliegveld-lounges.


Steeds meer praktische crypto-toepassingen

Het nieuwe platform Sologenic werd de afgelopen weken door Coinfield-CEO Ras al een “game-changer” genoemd. Het verbinden van blockchain- en non-blockchainmarkten is een van de grote uitdagingen voor de crypto-industrie. Coinfield hoopt dan ook dat het met Sologenic een rol kan spelen in deze taak. Voor XRP is het daarnaast een van de eerste toepassingen als ‘bridge asset’ (verbindingsvaluta) op een platform voor particulieren.

In een persbericht begin deze maand kondigde Coinbase aan dat Ras op 8 november zal spreken bij de AI en Blockchain Summit in Malta. Naar verwachting zal deze presentatie grotendeels over Sologenic gaan.