Exchange

CoinMarketCap onthult wijzigingen in classificatiesysteem

CoinMarketCap heeft nieuwe statistieken geïntroduceerd die bedoeld zijn om nepvolume te bestrijden, maar er zijn zorgen dat het platform voorkeur geeft aan het moederbedrijf Binance.


De Crypto analyse website CoinMarketCap heeft nieuwe maatstaven geïntroduceerd die exchanges en trade paren rangschikken op basis van een aantal factoren. Deze factoren zijn bedoeld om de impact van nepvolume op het platform te verminderen.

De veranderingen bouwen voort op andere aanpassingen die onlangs zijn geïntroduceerd. Deze waren echter wel controversieel omdat de veranderingen ervoor zorgde dat het nieuwe moederbedrijf Binance plotseling op nummer 1 stond.

Om verdachte volumes die door exchanges zijn gemeld te markeren, heeft CoinMarketCap op 29 mei zijn nieuwe ‘Confidence’-maatstaf geïntroduceerd. De maatstaf gebruikt een machine-learning algoritme om de verzamelde gegevens te onderzoeken om te bepalen of de door exchanges gerapporteerde volumes te hoog zijn.


CoinMarketCap’s veranderingen voor trade paren

CoinMarketCap heeft ook een nieuw standaard classificatiesysteem geïntroduceerd voor trade paren op het hele platform, ter vervanging van de huidige maatstaven.

CMC zal een algoritme gebruiken dat rekening houdt met de liquiditeitsscore, de webverkeersfactor en het volume van elk paar. CoinMarketCap is van plan om de factor binnenkort ook als standaardsortering voor exchangeranglijsten op zijn platform te introduceren.

Op 22 mei heeft CMC de maatstaf ‘aangepast volume’ verwijderd, waarbij volumes die werden gegenereerd door paren zonder transactiekosten, paren met transactiemining en derivaten. 

Een post die op de blog van het platform is gepubliceerd, stelt dat gebruikers in de war waren over de aard van de paren, en velen concludeerden dat de maatstaf de opgeblazen volumes wilde bestrijden.


Nieuwe CMC-maatstaven beschuldigd van voorkeur voor Binance

Op 14 mei lanceerde CoinMarketCap zijn nieuwe ‘webverkeerfactor’. Het criterium is bedoeld om de gebruikersactiviteit op exchanges te analyseren. Ze kijken bijvoorbeeld naar het aantal paginaweergaven, unieke bezoekers, de tijd die op de site is doorgebracht, het bounce percentage van zoekmachines en de positie van zoekmachines.

Het nieuwe moederbedrijf van CMC, crypto exchange Binance, kreeg kritiek op de webverkeersmaatstaf omdat Binance daardoor de toppositie claimde. Een vergelijkbare maatstaf werd eerder overwogen en door CoinMarketCap afgewezen.

Nu is webverkeer opgenomen in de nieuwe standaardmaatstaf. Dus, Binance blijft op nummer één staan.

Op 8 mei lanceerde CMC zijn “verbeterde liquiditeitsscore”, met als doel de crypto exchange te identificeren die de minste slip veroorzaken, met een prioriteit voor ordergroottes tussen de 100 en 10.000 dollar ten voordele van detailhandelaren.