Community altcoin-analyse: ETH, Ripple (XRP) en ADA

 
 

We hebben weer een mooie stijging van bitcoin achter de rug. Dus het is weer tijd om de altcoins te bekijken. We hebben in de Newsbit telegramgroep gevraagd welke altcoins jullie geanalyseerd willen hebben. Daar is de volgende selectie uit gekomen: XRP, ETH en ADA.

Wil jij op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen in de cryptowereld? Join dan ons telegramkanaal: @newsbit_crypto


[Tijdelijk aanbod]: Gratis 1000 euro handelen

ACTIE: Maak een Bitvavo Account aan via Newsbit en betaal de eerste 1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is veruit de goedkoopste Nederlandse exchange. (Klik op de onderstaande knop)

 

Ethereum (ETH)

We kijken bij ethereum op de ETH/USDT chart. Na de mooie rally van ETH hebben we gezien dat hij flink wat resistance vond rond de 269,19$-303.50$. We hebben die resistance niet kunnen breken, met als gevolg een move naar de downside. De targets hiervan waren: $239,80-$225,70, $193,71-$182.64 en de laatste fatsoenlijke support op de daily lag rond de $157,73-$151.23.

Helaas heeft de eerste zone het niet gehouden, maar de tweede wel! Deze had namelijk confluence van de trendlijn (die aan het vormen was) en het 0.618 fib level. We kunnen daarom dus zien dat ETH daar een mooie bounce van 15% heeft gehad.

 
Ethereum-altcoin-analyse
ETH lange termijn

Op de korte termijn (4h chart) heeft ETH nu een key point die echt gebroken moet worden als we de major resistance weer willen gaan testen.

 
Ethereum-altcoin-analyse-korte-termijn
ETH korte termijn
 

Ripple (XRP)

We kijken bij ripple op de XRP/BTC chart. Ripple is eigenlijk constant een vallend mes geweest. Support na support werd gebroken. Totdat hij bij de major support op de daily kwam. Die lag namelijk op de 2843 sats-2670 sats. Vanaf hier hebben we een mooie bounce gemaakt van maar liefst 17%!

 
XRP analyse lange termijn

Wat we nu kunnen verwachten is dat we veel resistance op de 3276sats-3404 sats hebben. Mochten we die breken, is de volgende major resistance op 4020 sats-4174 sats. Ik zelf blijf short term bullish als we boven de 3110 sats-3407 sats blijven. Die support zou eventueel ook leuk kunnen zijn voor een entry.

 
XRP analyse korte termijn
 

Cardano (ADA)

We kijken bij cardano op de ADA/USDT chart. Ik zelf ben redelijk bullish op ADA. Op de daily is er een bounce gemaakt vanaf de major support en het 0.705 fib level. Die support lag tussen de $0.04851-$0.05051. We kunnen nu verwachten dat we de resistance op de daily gaan testen. Deze ligt op $0.05807-$0.06354. Indien we dat level breken, ligt het volgende verkooppunt op $0.07375-$0.07877.

 
ADA analyse lange termijn

Op de korte termijn moet ADA binnen de zone blijven (blauwe support en resistance), als we bullish willen blijven. Mochten we de blauwe resistance breken, kunnen we eventueel een nieuwe high maken en door de resistance op de daily heen breken.

 
ADA analyse korte termijn
 

Conclusie

Wacht even met entries maken, aangezien de meeste coins al een significante bounce hebben gehad en bijna allemaal tegen een flinke resistance aanzitten. Mochten deze resistances worden gebroken, zou je een entry kunnen maken op de retest ervan (Een zogenoemde resistance into support flip.). Mocht je op de hoogte willen blijven van deze coins, join dan ons telegramkanaal @newsbit_crypto.

Bitvavo Actie! €1000 Gratis Handelen

Bitvavo exchange

Maak een account aan via Newsbit op Bitvavo en betaal over de eerste €1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is in Nederland de goedkoopste en enige officiële cryptocurrency exchange.

 

knop_account-aanmaken