Altcoin

Concurrent van Ethereum stijgt 50 procent door AI-samenwerking

Een concurrentie van Ethereum die de afgelopen periode grotendeels onder de radar opereerde is erin geslaagd om deze week met bijna 50 procent te stijgen vanwege een samenwerking met een AI-project. Het gaat om het op schaalbaarheid gerichte smart contract netwerk Everscale (EVER) dat op het moment van schrijven op een koers van 0,06366 dollar handelt, terwijl het één week geleden nog voor 0,0423 dollar over de digitale toonbank ging.

Samenwerking met CryptoMatch

De grootste koerssprong van EVER gebeurde vorige week, nadat het project een samenwerking aankondigde met CryptoMatch. Dat is een door kunstmatige intelligentie gedreven platform dat gebruikmaakt van een Telegram-bot om mensen met elkaar te verbinden.

“Waarom deze samenwerking belangrijk is voor Everscale? In drie maanden heeft CryptoMatch meer dan 8.000 actieve gebruikers uit meer dan 20 landen weten aan te trekken en heeft het meer dan 30 partners in de vorm van grote conferenties, DAOs en protocollen”, aldus Everscale over de samenwerking.

Verder is Everscale er ook in geslaagd om een notering op Bithumb te versieren, wat vaak ook een positief effect op de koers heeft. Als een munt beschikbaar is op een nieuwe beurs betekent het simpelweg dat er meer kapitaal richting de munt in kwestie kan vloeien.

Groot in Zuid-Korea

Bithumb is een grote Zuid-Koreaanse beurs en het lijkt erop dat Everscale mooie plannen heeft om zichzelf in dat land verder te profileren. “We hebben een grote Koreaanse strategie in de pijpleiding zitten en onthullen binnenkort de details daarvan”, aldus het project over de stappen die het in Azië zet.

Op het moment van schrijven staat Everscale rond plek 200 op CoinMarketCap, waarmee het nog tot de kleinere projecten binnen de industrie hoort. Het is wel leuk om te zien dat er projecten zijn die in deze wat lastigere markt mooie samenwerkingen presenteren.

Vanaf de all-time high is het project overigens behoorlijk gezakt, want die staat op 2,56 dollar en stamt uit oktober 2020. Het project heeft er dus weleens beter voorgestaan, maar er is natuurlijk altijd een kans dat ze naar die oude hoogten terugkeren.

Altcoin nieuws

Crypto Whales kopen weer massaal Chainlink (LINK)
Altcoin Sherpa verwacht veel van Chainlink tijdens volgende bullrun
Waarom Woensdag een Cruciale Dag is voor de Bitcoin koers
Meer nieuws

Meest gelezen

Rich Dad Poor Dad auteur: ‘Haal je geld weg bij de banken’
Analist voorspelt: Ripple (XRP) zou in september 2024 kunnen stijgen tot $43
Waarom Woensdag een Cruciale Dag is voor de Bitcoin koers