amerika
Stablecoin

Congres VS introduceert nieuw wetsontwerp voor stablecoins

Het Amerikaanse Congres heeft een nieuw wetsontwerp geïntroduceerd dat zich richt op de regulatie van stablecoins. Het niet registreren als uitgever van stablecoins kan straks leiden tot vijf jaar gevangenisstraf en een boete van 1 miljoen dollar. Dat zijn geen gezellige vooruitzichten.

Federal Reserve krijgt controle over uitgevers van stablecoins

Het wetsontwerp, dat enkele dagen voor een geplande hoorzitting over het onderwerp op 19 april werd gepubliceerd, geeft de Federal Reserve de leiding over niet-bancaire uitgevers van stablecoins, zoals Tether en Circle, respectievelijk uitgevers van Tether en USD Coin.

Stablecoins zijn cryptocurrency’s die beleggers prijsstabiliteit trachten te bieden door gedekt te worden door specifieke activa of door algoritmes te gebruiken om hun aanbod aan te passen op basis van de vraag. Het document stelt dat verzekerde deposito-instellingen die stablecoins willen uitgeven onder toezicht van de bevoegde federale bankinstellingen vallen, terwijl niet-bancaire instellingen onder toezicht van de Federal Reserve zouden staan.’s die beleggers prijsstabiliteit trachten te bieden door gedekt te worden door specifieke activa of door algoritmes te gebruiken om hun aanbod aan te passen op basis van de vraag. Het document stelt dat verzekerde deposito-instellingen die stablecoins willen uitgeven onder toezicht van de bevoegde federale bankinstellingen vallen, terwijl niet-bancaire instellingen onder toezicht van de Federal Reserve zouden staan.


Ontwerp van het wetsvoorstel, inclusief stablecoin regels. Bron: docs.house.gov

Uitgevende instellingen buiten de Verenigde Staten zouden registratie moeten aanvragen om zaken te doen in het land. Een van de factoren voor goedkeuring is het vermogen van de aanvrager om de stablecoins te dekken met Amerikaanse dollars of Federal Reserve notes, staatsobligaties met een looptijd van 90 dagen of minder, repo’s met een looptijd van zeven dagen of minder gedekt door staatsobligaties met een looptijd van 90 dagen of minder, en reservedeposito’s van de centrale bank.

VS overweegt verbod op niet-gedekte stablecoins

Het wetsontwerp omvat ook een tweejarig verbod op de uitgifte, creatie of herkomst van stablecoins die niet gedekt worden door tastbare activa, evenals een studie naar “endogene stablecoins met onderpand” door het Amerikaanse ministerie van Financiën.

Volgens de definitie in het document is een endogene stablecoin “uitsluitend afhankelijk van de waarde van een ander digitaal activum dat door dezelfde initiator wordt gecreëerd of onderhouden om de vaste prijs te handhaven”.

Het ontwerp staat bovendien toe dat de Amerikaanse regering normen vaststelt voor de interoperabiliteit tussen stablecoins. Daarnaast bepaalt het dat het Congres en het Witte Huis een studie van de Federal Reserve over de uitgave van een digitale dollar zouden ondersteunen. CEO van Circle, Jeremy Allaire, benadrukte op Twitter dat er behoefte is aan diepe, bi-partijdige steun voor wetten die ervoor zorgen dat digitale dollars op het internet veilig worden uitgegeven, ondersteund en geëxploiteerd.

Stablecoin nieuws

Tether CEO: Het helpen van 300 miljoen banklozen is onze belangrijkste missie
Noodfonds Binance van $1 miljard goed voor 3% van alle USDC
Tether CEO: Concurrentie in stablecoins cruciaal voor serieuze gesprekken met toezichthouders
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving
Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen