Nieuws

Constantinople update van Ethereum (ETH) geactiveerdDe netwerkupgrades van zowel de Constantinople en de St. Petersburg voor de op één-na-grootste cryptocurrency ter wereld zijn live gegaan.


Blok 7.280.000

Zoals al eerder bekend is gemaakt, zijn de updates live gegaan in het blok 7.280.000 op het hoofdnetwerk. Door de vertraging van de Constantinople update, is er besloten om twee updates samen te voegen. Oorspronkelijk zouden deze twee los van elkaar worden geactiveerd.


Klein deel pas overgestapt op update

Toch blijkt dat nog lang niet iedereen die Ethereum in zijn bezit heeft ook automatisch is overgestapt op de update. Slechts 22% van de Geth- en Parity clients is naar de Constantinople-update overgestapt. De overige 78% loopt hiermee nog op de oude versie.

Met de Constantinople-update komen er verschillende efficiëntieverbeteringen aan het platform. Onder andere de transactiekosten voor een aantal bewerkingen op het Ethereum-netwerk worden significant verminderd. Deze update heeft echter lang op zich laten wachten, dit doordat er slechts een aantal uren van tevoren een beveiligingslek werd ontdekt.St. Petersburg Update

Met de St. Petersburg update wordt er een eerdere update, Ethereum Improvement Proposal (EIP) 1283, uit het testnetwerk van Ethereum te verwijderen. Dit is van noodzaak omdat deze EIP een aantal beveiligingskwetsbaarheden heeft.