Nieuws

Copyrightbureau herkent Craig Wright niet als Satoshi Nakamoto

Het Amerikaanse copyrightbureau zegt dat de auteursrechtenregistratie van de BTC whitepaper en de Bitcoin broncode niet betekent dat Wright wordt erkend als Satoshi Nakamoto.


Wright is niet Satoshi Nakamoto?

Deze nieuwe ontwikkeling volgt op het nieuws dat Craig Wright, maker van Bitcoin SV, een auteursrechtenregistratie heeft ingediend voor de Bitcoin whitepaper. Een persbericht dat op 21 mei naar buiten werd gebracht beweert dat Amerikaanse functionarissen de bevestiging ontvingen dat Wright inderdaad Satoshi Nakamoto is. Echter, het nieuws is met scepsis ontvangen.

Een woordvoerder van Wright vertelde dat de registratie door het US Copyright Office Wright erkent als de auteur van de originele Bitcoin whitepaper en de broncode van de munt. Ook vertelde hij dat dat dus betekende dat Wright dus Satoshi Nakamoto is. Deze claim is echter nergens op gebaseerd. Dit omdat een copyright bureau geen onderzoek hoeft te doen als het een registratieaanvraag ontvangt. Het kantoor registreert de aanvraag gewoon. De Financial Times zegt hierover het volgende:

“In een zaak waarin een werk onder een pseudoniem wordt geregistreerd, onderzoekt het copyrightbureau niet of er een aantoonbaar verband bestaat tussen de eiser en de pseudonieme auteur.”

Daarnaast beschermt het registreren van de broncode niet de intellectuele eigendom van Bitcoin als uitvinding.


Kans dat aanvraag geannuleerd wordt

Er bestaat een kans dat het auteursrechtenbureau de registratieaanvraag annuleert. Dit kan als het zeker is dat de aangedragen informatie een valse claim is en de persoon die beweert de auteur te zijn, in werkelijkheid niet is wie hij zegt te zijn.

Onlangs heeft Wright al eens te maken gehad met een schandaal. Toen kwam Bitcoin SV (BSV), de cryptomunt die hij ondersteund, in een slecht daglicht. Verschillende grote crypto exchanges begonnen de munt te verwijderen. Dit omdat Wright een van zijn grootste critici, genaamd Hodlonaut, probeerde zwart te maken.

Hodlonaut noemde Wright een trieste zielige oplichter. Ook noemde hij Wright “Duidelijk geestesziek”.


Gratis 1000 euro handelen

ACTIE: Beginnen met traden? Maak een Bitvavo Account aan via Newsbit en betaal de eerste 1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is veruit de goedkoopste Nederlandse exchange. (Klik op de onderstaande knop)