Bitcoin miner, crypto miner, crypto mining
Blockchain

Core Scientific overhandigt 27.000 crypto-miners om $38 miljoen terug te betalen

Het crypto-miningbedrijf Core Sciientific heeft een deal gesloten met de ‘New York Digital Investment Group’ (NYDIG) om een uitstaande schuld van $38.6 miljoen af te betalen. Dit gaan ze doen door 27.000 miningmachines die als onderpand werden gebruikt over te dragen.

Wachten op goedkeuring

Volgens het miningbedrijf zijn de mining-installaties niet langer meer essentieel voor hun activiteiten en plannen. Ze moeten nog wel wachten op goedkeuring van de ‘United States Bankruptcy Court’ in Texas voordat de miningmachines daadwerkelijk verkocht mogen worden. Verwacht wordt echter dat hier geen problemen bij komen kijken.

Alhoewel de verkoop van deze machines natuurlijk op korte termijn grote verliezen zullen opleveren, is het afbetalen van hun aanzienlijke schulden op de lange termijn wel beter. Het cryptominingbedrijf is dan ook van mening dat de overdracht de eerste stap is om winstgevender en duurzamer te worden.

Het is benoemingswaardig dat het bedrijf nog steeds mining-installaties overhoudt. Ze gaan over naar een kleinere vloot van crypto-miners, maar wel efficiëntere. Deze miners stonden in eerste instantie in hun opslag, waardoor ze helemaal niet gebruikt werden. Hier komt dan ook verandering in.

Chapter 11-faillissement

In december van afgelopen jaar vroeg het bedrijf net als FTX een Chapter 11-faillissement aan. De maanden daarvoor werd al duidelijk dat het bedrijf in financiële problemen zat. Enkele van de belangrijke factoren daarvan zijn de gestegen stroomkosten, een stijging van de Bitcoin hash-rate en de relatief lage Bitcoin-prijzen.

Afgelopen maand mocht het bedrijf van de rechtbank een nieuwe lening afsluiten die de oude zou vervangen. Hiermee kan Core Scientific op zijn beurt een lening afsluiten bij investeringsbank B. Riley, die ook een van de schuldeisers van het bedrijf is. Het is nog niet bekend of het bedrijf een doorstart zal gaan maken of niet. De eerste stappen lijken echter gezet te zijn.

Blockchain nieuws

Grote upgrade voor ShibaSwap: Verhuisd naar Shibarium-blockchain
Deutsche Bank werkt samen met centrale bank van Singapore aan tokenisatieproject
De Rwandese centrale bank gaat door met hun ambitieuze CBDC-retailproject
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten