Blockchain Nieuws

Blockchain Nieuws

Corruptie bestrijden met de blockchain: Puerto Rico is het van plan

De regering van Puerto Rico heeft nieuwe plannen gemaakt om corruptie tegen te gaan; namelijk door middel van de blockchain-technologie. Dit na een nieuw corruptieschandaal.


Puerto Rico Crypto- en Blockchain Hub

De overheid van Puerto Rico zou hiervoor in gesprekken zijn met diverse experts en bedrijven. Door de blockchain-technologie en slimme contracten te implementeren, zou dit op zijn beurt kunnen zorgen voor een hogere transparantie en verantwoording aan de publieke sector.

Naar verluidt zouden ze tevens bezig zijn om van Puerto Rico een hub te maken voor innovatie in cryptocurrencies en de blockchain-technologie. De opkomende technologie zou dan ook voor veel banen kunnen zorgen, waarmee een nieuwe economie ingeblazen kan worden. Een functionaris van de overheid van Puerto Rico zei hierover het volgende:

“In de jaren 60 en 70 hadden we de niche van de productie. Dit is een nieuwe niche, een nieuwe kans om banen te creëren.”


Niet de enige

Puerto Rico is zeker niet de enige die de blockchain-technologie onderzoekt. Het ministerie van Buitenlandse Zaken van Denemarken rapporteerde afgelopen jaar nog een rapport over het potentieel van de blockchain om administratieve en politieke corruptie te bestrijden. Ook werd deze technologie in Kenia aangeraden om te gebruiken tegen overheidscorruptie.

Het kan dan ook, wanneer deze technologie goed ingezet wordt, een goed hulpmiddel zijn om corruptie in wat voor land dan ook te verminderen. In sommige landen is het voor politieke personen verboden om crypto aan te houden, zoals in Rusland. Het is echter nog niet bekend of dit verbod ook in de toekomst stand houdt.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten