Ripple, xrp, coin
Nieuws, Ripple

Creator Platform Coil ontvangt 1 miljard XRP-tokens

Coil is een cryptocurrency-aangedreven content-creatie platform. In een investeringsronde ontvangt het bedrijf nu 1 miljard XRP-tokens om door te kunnen gaan met zijn missie naar alternatieve inkomsten. Hoe nu verder?


Tweet op Twitter

Dit maakt het bedrijf bekend middels een tweet op Twitter. Alhoewel Ripple zijn lading kritiek en claims heeft ontvangen de afgelopen dagen, is het bekend dat het bedrijf investeringen doet in crypto-projecten. Deze investeringen zijn altijd in de vorm van Ripple’s eigen token; de XRP.


Populariteit en acceptatie

Coil is van plan om een gedeelte van deze investering te gebruiken om zijn populariteit en acceptatie wereldwijd te vergroten. Coil is eerder dit jaar live gegaan en is daardoor een relatief nieuw platform. Het is nu sinds mei live en zijn klantenbestand wordt hierom steeds verder uitgebreid. Met zijn services probeert het platform het huidige advertentie- en abonnementenmodel te verstoren. Het doel van het platform is om inkomsten te genereren met inhoud.


Voormalig CTO van Ripple

Coil heeft een goede connectie met Ripple. Dit komt gedeeltelijk omdat het bedrijf is opgericht door Stefan Thomas, de voormalige CTO van Ripple. Door de investering wordt er een win-win situatie geschetst; Coil kan namelijk doorgaan met zijn investeringen, en Ripple met Xpring zorgt er hierdoor door dat er waarde op een naadloze manier via internet wordt verplaatst.