Amerika, verenigde staten
Bitcoin

Cruciale Amerikaanse inflatie-data gepubliceerd: Zo reageert de Bitcoin koers

Het Amerikaanse Bureau voor Arbeidsstatistieken (BLS) heeft deze maand de gegevens voor de Consumentenprijsindex (CPI) vrijgegeven. Zoals gebruikelijk veroorzaakte dit enige volatiliteit in de cryptomarkten.

Financiële markten reageren volatiel op CPI data

Zowel de jaar-op-jaar als de maand-op-maand CPI kwamen 0,1% lager uit dan voorspeld, wat leidde tot een positieve reactie op zowel de cryptomarkt als de Amerikaanse aandelenmarkten.

Volgens een persbericht van het Amerikaanse Bureau voor Arbeidsstatistieken steeg de index voor alle items met 3,0 procent over de 12 maanden eindigend in juni, een kleinere stijging dan de 3,3 procent over de 12 maanden eindigend in mei.

“De index voor alle items exclusief voedsel en energie steeg met 3,3 procent over de afgelopen 12 maanden, de kleinste 12-maandse stijging sinds april 2021.”

Naar aanleiding van dit nieuws steeg de prijs van Bitcoin aanvankelijk tot bijna $60.000, maar is inmiddels teruggevallen en wordt momenteel verhandeld rond $57.800. De aandelenmarkt vertoonde een vergelijkbare koersstijging en correctie na de bekendmaking van de cijfers.

Wat betekent dit voor de toekomst van de Bitcoin koers?

“De inflatie daalt sneller dan verwacht, wat leidde tot een lokale hogere piek voor Bitcoin,” vat de populaire handelaar Jelle samen op X (voorheen Twitter).

“Het is nu tijd om het stof te laten neerdalen, maar het is duidelijk dat Bitcoin veel sterker staat dan aan het begin van de maand. Als we de $60.000 herwinnen, zal de situatie er veel beter uitzien.”

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Mt. Gox verstuurt nog meer Bitcoin: Terugbetalingen bijna voltooid
Tom Lee: Bitcoin koers gaat vanaf hier met 1.100% stijgen
Deze indicator voorspelt een reusachtige Bitcoin koersstijging
Meer nieuws

Meest gelezen

Update Ripple vs SEC rechtszaak 22 juli
Elon Musk: Amerika gaat failliet
Bitcoin opleving snel ten einde volgens JPMorgan-analisten