Ripple Nieuws

Cruciale ontdekking in SEC vs. Ripple zaak: ‘XRP is geen security’

De bekende pro-XRP advocaat, John Deaton, heeft onlangs een cruciale bevinding gedeeld uit een document van Ripple, dat mogelijk de lopende rechtszaak tussen de Securities and Exchange Commission (SEC) en Ripple kan beïnvloeden. Hij ontdekte namelijk dat XRP onderwerp van gesprek was bij de SEC-medewerkers, nog voor de beruchte Hinman-toespraak plaatsvond.

Opmerkelijke voetnoot

Een opmerkelijke voetnoot in een juridische tegenbrief van Ripple, die vorig jaar is gepubliceerd, suggereert volgens Deaton dat er mogelijk een flinke wending kan komen in de strijd tussen Ripple en de SEC.

Op 22 mei openbaarde Deaton via Twitter dat hij een in het oog springende voetnoot in een van Ripple’s juridische documenten had ontdekt. Deze voetnoot bevestigt dat de SEC-medewerkers XRP inderdaad bespraken, en dit al voordat de Hinman-toespraak werd gegeven.

Deze ontdekking kan van doorslaggevend belang zijn voor de zaak. Interne dialogen van SEC-functionarissen over de vraag of XRP als een security moet worden geclassificeerd, kunnen een beslissende factor zijn in de juridische strijd tussen SEC en Ripple.

Volgens Deaton is de genoemde voetnoot afkomstig van een derde partij buiten de SEC.

‘XRP geen security’

Tijdens een Twitter Spaces-evenement op 22 mei, geleid door Eleanor Terrett, een gerenommeerde journalist van Fox Business, bracht advocaat John Deaton een essentieel punt naar voren over XRP-discussies binnen de SEC. Hij wees op een overtuigend stuk bewijs – een citaat van iemand binnen de SEC – waarin gesteld werd dat XRP geen security is. Deze ontdekking onderstreept Deaton’s bewering dat er wel degelijk gesprekken plaatsvonden over XRP binnen de organisatie.

Ik ben voor 95% zeker dat de verklaring en argumenten afkomstig zijn van iemand anders dan een SEC-functionaris. Dit blijft groot nieuws. Dit bewijst wat we allemaal vermoedden.

– Deaton

Deaton merkte op dat de SEC geen officiële uitspraken heeft gedaan over interne discussies rondom XRP. Echter benadrukte hij opnieuw dat XRP in juni 2018 de op twee na grootste cryptocurrency was, na Bitcoin en Ethereum.

Volgens Deaton lijkt het erop dat sommige mensen bij de SEC mogelijk geloofden dat XRP niet anders behandeld hoefde te worden dan Bitcoin en Ethereum. In de toespraak van Hinman werd namelijk verklaard dat Bitcoin en Ethereum geen securities waren.

Iemand heeft gemeld dat marktdeelnemers niet geloofden dat XRP als een security moest worden beschouwd. Alles weist erop dat XRP wel degelijk besproken is geweest.

– Deaton

Deaton merkte als laatste op dat de 13 juni een belangrijke dag kan worden. Op 13 juni zullen we namelijk ontdekken in hoeverre bovengenoemde punten de zaak zullen beïnvloeden.

Ripple nieuws

Kan Ripple (XRP) dit jaar $10 bereiken?
Ripple vs SEC: Deaton voorspelt Overwinning voor Ripple en mogelijke beursgang
XRP schiet omhoog in Aziatische handelsuren
Meer nieuws

Meest gelezen

AI-chatbot Bing voorspelt SHIB prijs voor juni
Concurrent van Ethereum stijgt 50 procent door AI-samenwerking
Google Bard voorspelt wie de rechtszaak van Ripple gaat winnen