Amerika, bitcoin
Bitcoin

Cruciale uren aangebroken voor de Bitcoin koers

Bitcoin viel gisteren plotseling omlaag naar 66.000 dollar en veroorzaakte daarmee een explosie van liquidaties. Daarmee werd het patroon dat we eerder zagen rondom rentevergaderingen van de Amerikaanse centrale bank bevestigd.

Vandaag is een extra bijzondere dag voor de markt, omdat om 14.30u Nederlandse tijd ook belangrijke Amerikaanse inflatiedata beschikbaar komt.

Lokale bodem voor Bitcoin bereikt?

Quinten Francois, een Belgische influencer, publiceerde op Twitter over het koersverloop van Bitcoin rondom rentevergaderingen van de Federal Reserve en CPI-momenten.

Wat opvalt is dat FOMC-bijeenkomsten vaak lokale bodems opleverden voor Bitcoin, terwijl CPI-data het tegenovergestelde bewerkstelligde. Zodoende belooft het vandaag een hele spannende dag te worden.

Ergens is dit patroon logisch, omdat de CPI-data de afgelopen maanden niet goed was (te hoog), terwijl de Federal Reserve steeds redelijk nuchter op de data reageerde. In tegenstelling tot de markt hielden zij continu de optie van meerdere renteverlagingen in 2024 open.

Bitcoin voorlopig vast in een range

Op dit moment is er nog geen sprake van een uitbraak en zit de Bitcoin koers al maanden in dezelfde range.

Iedere keer als Bitcoin bij de bovenkant van de range aankwam werd iedereen optimistisch, maar voorlopig is daar nog niets van terechtgekomen. Ergens is dat logisch, want de macro-economische omstandigheden zijn nog niet naar een tweede deel van de bullmarkt.

De inflatie moet echt omlaag in de Verenigde Staten om ruimte te maken voor renteverlagingen. Als we dat zien gebeuren, dan kunnen we echt met overtuiging omhoog gaan kijken.

Voor nu blijft het nog vooral afwachten, maar vandaag kan er in theorie wel een explosie van volatiliteit plaatsvinden rondom de inflatiecijfers in de Verenigde Staten en later natuurlijk rondom het rentebesluit van de Fed.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bitcoin herwint dominantie terwijl interesse in Runes sterk afneemt
Peter Brandt geeft grote waarschuwing over Bitcoin koers
Bitcoin ETF’s zien instromen kelderen, maar positieve reeks blijft intact
Meer nieuws

Meest gelezen

Is dit waarom de Ripple (XRP) koers gigantisch hard stijgt?
Einde van Ripple (XRP) rechtszaak met de SEC mogelijk deze week
Cruciale technische indicator voorspelt enorme stijging van XRP koers