Nieuws, Trending

Crypto-aankopen met creditcards zijn kleiner, maar komen vaker voor


Creditcards worden steeds vaker gebruikt voor kleinere cryptocurrency-investeringen gebruikt. Toch vormt deze betaalmethode voor de nodige problemen.


€200 tot €400

De creditcards zijn erg populair geworden voor crypto-investeringen die tussen de €200 en €400 bedragen. Dit blijkt uit een interview met marketingmanager van de cryptocurrency exchange Coinhouse. Volgens hem wordt de meerderheid van alle cryptocurrency-investeringen op het platform met een creditcard uitgevoerd. Nu blijkt dat deze groep over het algemeen vaker investeert dan de groep die hogere bedragen in één keer investeert.


Problemen

Toch vormen deze betalingen met creditcards verschillende problemen. Dit komt omdat MasterCard en Visa geen typisch goede relatie hebben met cryptocurrency-exchanges. De verwerking rondom te betalingen is het voornaamste probleem, dit vanwege het feit dat ze dit type betalingen blokkeren vanwege cryptocurrency. Hiernaast staat niet elke bank toe dat je cryptocurrency koopt, wat het proces nog lastiger maakt.Geen regelgeving

Het grootste probleem rondom het verwerken van cryptocurrency-betalingen met creditcards is dat er nog geen officiële wet- en regelgeving is. Hierdoor is er in veel landen onder andere (nog) geen vergunning nodig om te mogen opereren. Dit maakt het erg lastig om erachter te komen of een cryptocurrency exchange betrouwbaar en veilig is of niet.

Wanneer deze regelgeving er wel zou zijn en cryptocurrency exchanges bijvoorbeeld vergunningen nodig zouden hebben om te mogen opereren, zouden er veel obstakels worden weggehaald, aldus de marketingmanager. Het lijkt er hiermee op alsof Mastercard en Visa aan het afwachten zijn totdat overheden hier een oplossing voor hebben bedacht.