XRP, RIpple
Ripple

Crypto analist: Dit moet er gebeuren voor XRP om $10 te bereiken

JD, een vooraanstaande marktanalist, heeft onlangs twee voorwaarden geïdentificeerd die nodig zijn om XRP te laten stijgen naar een prijs van $10. De munt zou dan een trendlijn doorbreken die de grafiek al meer dan vijf jaar domineert.

Twee belangrijke indicatoren

Uit een analyse van de maandgrafiek blijkt dat er twee specifieke voorwaarden zijn die betrekking hebben op de indicatoren Relative Strength Index (RSI) en Stochastic RSI. De analist stelt dat deze indicatoren bepaalde niveaus moeten overschrijden om een doorbraak van de trendlijn te kunnen bevestigen.

XRP maandgrafiek – Bron: Tradingview

Opmerkelijk is dat XRP sinds het bereiken van het hoogtepunt van $3,31 in januari 2018 consistent onder de dalende trendlijn heeft gehandeld. Het heeft in de daaropvolgende jaren meerdere keren geprobeerd om boven deze trendlijn uit te breken. In april 2021 bereikte de koers bijna $1,96 en in juli van het huidige jaar een hoogtepunt van $0,93, maar in beide gevallen was de opwaartse beweging niet sterk genoeg om de trendlijn te doorbreken en stuitte het op significante weerstand.

Voorwaarden voor een uitbraak

Analyst JD suggereert dat de XRP-munt een belangrijke weerstand moet overwinnen om uit een langdurige neerwaartse trend te breken. Dit vereist een stijging van de maandelijkse Relative Strength Index (RSI), een maatstaf voor marktsterkte, boven een kritisch niveau, gesymboliseerd door een ‘groene lijn’. Deze lijn is sinds mei 2017 een barrière waar de RSI niet boven is uitgekomen.

Interessant is dat de helling van de groene lijn naar beneden gaat, wat in theorie de kans vergroot dat de RSI erboven kan klimmen. Recent daalde de RSI van 52,51 naar 52,35, wat aangeeft dat deze dicht bij het kritieke punt is voor een mogelijke opwaartse beweging.

JD merkt ook op dat een andere indicator, de Stochastische RSI (een indicator die het momentum van de prijs meet), positieve signalen laat zien. Wanneer de blauwe %K-lijn de oranje %D-lijn kruist, wordt dit door handelaren vaak gezien als een teken dat de prijs aan kracht wint. Dit patroon, bekend als een ‘bullish cross’, is onlangs waargenomen bij XRP, wat extra hoop geeft op een opwaartse trend.

XRP Stoch RSI – Bron: Tradingview

JD wijst op een essentieel detail in zijn analyse van de XRP-marktbewegingen: een bullish cross in de Stochastische RSI is op zichzelf niet voldoende om een sterke uitbraak te voorspellen. Voor een krachtige opwaartse beweging, stelt hij, moeten de %K-lijn en de %D-lijn van de Stoch RSI beide de waarde van 80 overschrijden, wat een significant niveau van koopkracht zou aanduiden. Dit niveau wordt geïllustreerd door een groene horizontale lijn op de grafiek.

In de historie van XRP was het overschrijden van deze 80-markering op de Stoch RSI een voorbode van een aanzienlijke prijsstijging, zoals het geval was in 2017 toen XRP aan een indrukwekkende rally begon. Momenteel bevinden beide lijnen van de Stoch RSI zich echter nog aanzienlijk onder dit kritieke punt, met de %K-lijn op 65,46 en de %D-lijn op 62,92, wat aangeeft dat er nog een substantiële weg te gaan is voordat een vergelijkbaar bullish momentum mogelijk is.

XRP-doelstellingen: $3,5 tot $10

JD verwacht dat de prijs van XRP uiteindelijk zou kunnen stijgen tot een waarde tussen de $3,50 en $10.

XRP toont op korte termijn positieve tekenen door zijn recente klim boven de $0,60, een prijspunt dat het sinds augustus niet meer heeft gezien. Momenteel handelt de munt rond de $0,61, wat een subtiele stijging van 0,76% over de laatste 24 uur vertegenwoordigt. Met een indrukwekkend handelsvolume van $1,90 miljard in dezelfde periode, behoudt XRP zijn positie als de zevende meest verhandelde cryptocurrency. Deze handelsactiviteit duidt op een groeiend vertrouwen en belangstelling van investeerders, wat de aanwijzingen van analist JD ondersteunt voor een mogelijke sterke opwaartse beweging van de munt op langere termijn.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Ripple nieuws

Is de juridische strijd tussen Ripple en de SEC voorbij?
Gedurfde Prognose van Analisten: XRP Prijs Kan Stijgen tot $50 in 2024
Ripple en SEC kunnen XRP-rechtszaak vandaag nog schikken
Meer nieuws

Meest gelezen

Analist voorspelt: XRP klaar voor explosieve groei van 61.000% in aankomende Bullrun
Analist voorspelt gigantische koersexplosie voor deze crypto
Deze 3 crypto’s kunnen in December flink gaan dalen