XRP koers stijgt
Ripple

Crypto analist verwacht forse prijsstijging van Ripple (XRP) naar $2

Ondanks dat de koers van XRP achterblijft bij de prijsontwikkeling van andere cryptocurrencies, heerst er een overwegend positief sentiment. Dit wordt onderstreept door de optimistische prijsvoorspellingen van diverse analisten.

Volgens de veel gevolgde crypto trader Dark Defender, zou een mogelijke bull run in 2024 de koers van XRP kunnen laten stijgen tot boven de $2.

Ripple (XRP) blijft achter

In de afgelopen twee weken heeft de koers van XRP een stijging van 9% laten zien. Hoewel dit een respectabele prestatie is, valt het in het niet bij de winsten van andere grote cryptocurrencies zoals Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH), die in dezelfde periode respectievelijk met 18,4% en 24% zijn gestegen.

Al enige tijd ondervindt XRP moeilijkheden bij het doorbreken van de prijsgrens van $0,57, wat tot groeiende ongeduldigheid onder investeerders leidt. Momenteel is de koers iets teruggezakt naar $0,55, waar het steun lijkt te vinden op een relatief sterk niveau.

XRP is klaar voor een enorme bull run

Ondanks dat Ripple achterblijft op andere cryptomunten voorziet crypto handelaar Dark Defender een aanzienlijke stijging voor XRP in de resterende maanden van dit jaar. Volgens de handelaar zou de koers van XRP in korte tijd tot boven de $2 kunnen stijgen, wat neerkomt op een indrukwekkende toename van 260% ten opzichte van de huidige waarde.

Historisch gezien heeft XRP moeite gehad om de weerstandsniveaus van $0,55 en $0,66 te doorbreken. Dark Defender benadrukt dat deze prijspunten cruciale niveaus zijn om in de gaten te houden. Een doorbraak boven de $0,66 kan de deur openen voor een snelle rally naar de $2, aldus de trader.

Hoewel het bereiken van een koers van $2 voor XRP aanzienlijke winsten voor beleggers zou betekenen, ligt dit niveau nog altijd aanzienlijk onder de historische piek van de altcoin. In januari 2018, ruim zes jaar geleden, bereikte XRP zijn hoogste waarde ooit van $3,40. Vanaf dat hoogtepunt is de huidige koers nog steeds 83,9% verwijderd.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ripple nieuws

Nieuwe wending in Ripple-rechtszaak: belangrijke deadline SEC verstreken
Mogelijk binnenkort al schikking of vonnis in Ripple vs SEC rechtszaak
Ripple (XRP) koers plotseling in de lift: Wat speelt er?
Meer nieuws

Meest gelezen

JPMorgan slaat alarm: Grote zorgen over toekomst cryptomarkt
Experts bezorgd na verlies van Ripple in rechtszaak tegen SEC
Ripple (XRP) koers plotseling in de lift: Wat speelt er?