Bitcoin crash, Bitcoin daalt
Bitcoin

Crypto-analist waarschuwt: Verdere daling Bitcoin koers in zicht voor halving

In de afgelopen dagen heeft de koers van Bitcoin (BTC) een afkoelingsperiode ingeluid, volgend op de indrukwekkende prijsstijging van de afgelopen weken.

Deze afkoeling is niet verrassend, gezien de grootste cryptomunt sinds oktober vorig jaar bijna 300% in waarde is gestegen. Echter, enkele analisten waarschuwen nu dat de prijs van BTC mogelijk nog verder zal dalen in de aanloop naar de halving in april.

Invloed van ETFs op Bitcoin-koers

Crypto-analist Rekt Capital suggereert dat de koers van Bitcoin (BTC) in de komende weken nog verder kan dalen. Via het socialemediaplatform X deelt de analist deze visie, opmerkend dat de prijsbewegingen van Bitcoin dit keer uniek zijn.

Normaal gesproken bereikt Bitcoin zijn hoogste punt pas na een halving, maar in de huidige marktcyclus heeft BTC reeds nieuwe hoogtepunten bereikt. De analist dit aan de lancering van Bitcoin Spot Exchange Traded Funds (ETFs) in januari, die een significante invloed hebben gehad.

Deze ETFs hebben geleid tot een continue instroom van kapitaal, resulterend in een explosieve stijging van de Bitcoin-koers. Desondanks verwacht de analist een daling van de prijs voorafgaand aan de halving, een patroon dat overeenkomt met eerdere Bitcoin-cycli. Rekt Capital maakt een vergelijking met de halvings van 2016 en 2020, waarbij de BTC-prijs daalde in de aanloop naar deze cruciale momenten.

De echte pre-halving crash moet nog komen

Hoewel de koers van Bitcoin (BTC) al enigszins is gedaald van zijn all-time high, met een daling van precies 7,5%, moet volgens de crypto-analist de significante pre-halving correctie nog beginnen. Deze periode wordt door de analist omschreven als de “Danger Zone”.

Historisch gezien start de prijsdaling in de aanloop naar de halving gewoonlijk tussen 14 tot 28 dagen voor het evenement zelf. Op dit moment bevinden we ons 32 dagen voor de aanstaande BTC halving, wat suggereert dat de verwachte daling nog moet inzetten.

1 maand geldig: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Sta je op het punt om de cryptowereld te ontdekken en overweeg je om Bitcoin of een andere crypto te kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en de Nederlandse crypto beurs Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding

Slechts 30 Dagen Beschikbaar: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers beleeft sterke week, crypto analist voorspelt meer vuurwerk
Anthony Scaramucci verwacht dat meer pensioenfondsen in Bitcoin zullen stappen
Professionele investeerders stappen massaal in Spot Bitcoin ETFs
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten