Ethereum
Ethereum

Crypto analist wijst op Ethereum ‘Mega Wedge’ die koers omhoog zal laten schieten

Financieel expert en voormalig Goldman Sachs bankier Raoul Pal ziet een positieve toekomst voor Ethereum (ETH). Op het socialemediaplatform X wees hij op een opvallend patroon in de technische analyse, een zogenaamde ‘wedge’, die vaak wijst op een aanstaande sterke stijging van de koers van deze veelbesproken cryptomunt.

De ‘Mega Wedge’

Een veelgebruikte indicator voor het voorspellen van de Ethereum-prijs is het ETH/BTC handelspaar. Deze grafiek toont de waarde van Ethereum ten opzichte van Bitcoin. Historisch gezien laat de prijstrend van dit paar patronen zien waarbij de waarde van ETH ten opzichte van BTC toeneemt in een bullmarkt.

In het afgelopen jaar heeft Ethereum een daling in waarde ervaren ten opzichte van Bitcoin, maar het lijkt erop dat deze trend gekeerd wordt. Financieel expert Raoul Pal merkt op dat de ETH-prijs op het punt staat om uit een ‘wedge’ patroon te breken, een trend die sinds 2017 aanhoudt en door Pal de ‘mega wedge’ wordt genoemd. Deze patronen suggereren dat hoe langer het patroon zich vormt, des te krachtiger de uitbraak zal zijn.

“De ETH/BTC-grafiek staat op het punt voor een enorme sprong, met de aanstaande doorbraak van de ‘mega wedge’. Laten we afwachten hoe dit zich ontvouwt,” stelt Raoul Pal in zijn analyse.

Hoe ver kan de Ethereum prijs stijgen?

Wat zou het geïdentificeerde patroon kunnen betekenen voor de toekomstige prijs van Ethereum? Hoewel Raoul Pal geen concrete prijsvoorspellingen doet, anticiperen sommige analisten op een mogelijke stijging van de Ethereum-koers tot ongeveer $3.400 of zelfs $4.000.

Deze voorspellingen zijn gebaseerd op de Fibonacci retracement niveaus, een veelgebruikte techniek in technische analyse voor het bepalen van potentiële ondersteunings- en weerstandsniveaus.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Ethereum of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ethereum nieuws

Crypto analist: Groots moment aanstaande voor Ethereum
Ki Young Ju: Je moet Ethereum niet met Bitcoin vergelijken
Ethereum’s aanbod voor het eerst niet meer deflatoir na recentste Dencun-upgrade
Meer nieuws

Meest gelezen

Nieuwe wending in Ripple-rechtszaak: belangrijke deadline SEC verstreken
Ripple in problemen: SEC verwerpt voorstel voor verlaging boete
Kan de Ripple (XRP) koers 50 dollar worden?